Барометр Виконком Южноукраїнська звернувся до НАЕК «Енергоатом» з вимогою звільнити колаборантів з ПУ АЕС

Виконком Южноукраїнська звернувся до НАЕК «Енергоатом» з вимогою звільнити колаборантів з ПУ АЕС

Просмотров: 13957
19 Грудня 2022, 10:09

Виконавчій комітет Южноукраїнської міської ради звернувся до президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна та генерального директора ВП  Південноукраїнська АЕС Ігоря Половича з вимогою звільнити з посад депутатів місцевої ради, які працюють на ВП ПУ АЕС Аркатова Д.П., Губи В.В., Жебета О.І.,  Москаленко А.М. та Савастру А.В.

Відповідну заяву оголосив заступник міського голови Южноукраїнська Сергій Горностай з трибуни міської ради на засіданні виконкому, який відбувся 15 грудня 2022 року.

Мова йде про місцевих депутатів-зрадників, які відмовились підтримати законопроект, яким достроково припиняються повноваження депутатів місцевих рад від заборонених проросійських партій.

Сергій Горностай

Своїм рішенням виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради засуджує дії депутатів Аркатова Д.П., Губи В.В., Жебета О.І.,  Москаленко А.М. та Савастру А.В., які не підтримали звернення.

Також виконком підтримав вимогу начальника Вознесенської районної військової адміністрації Сергія Шурабури до Петра Котіна та Ігоря Половича про звільнення з займаних посад цих депутатів.

– «Враховуючи, що усунення ненадійних і підозрілих осіб від доступу до об’єкту критичної інфраструктури є питанням національної безпеки України, виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради Миколаївської області підтримує звернення начальника Вознесенської районної військової адміністрації Сергія Шурабури до Міністра енергетики Германа Галущенко, президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна і Генерального директора ВП ПАЕС Ігоря Половича та вважає, що обмеження доступу до робочих місць на об’єкт критичної інфраструктури шляхом звільнення з займаних посад працівників ВП ПАЕС Аркатова Д.П., Губи В.В., Жебета О.І.,  Москаленка А.М. та Савастру А.В. є доцільним, та таким, що дозволить забезпечити безперебійне функціонування ядерного об’єкту й міста-супутника атомної станції», – йдеться у зверненні.

Ця подія викликала гострий резонанс і незадоволення в Южноукраїнській громаді, адже зазначені особи є працівниками стратегічного ядерного об’єкта, який входить до структури ДП НАЕК «Енергоатом», та свідомо, розуміючи дію закону про заборону деяких політичних партій, заради збереження власного впливу у владних органах, публічно заперечували проти звернення щодо усунення депутатів проросійських партії від здійснення владних повноважень й чинили перешкоди втіленню законодавчих ініціатив про запобігання колабораціонізму.

Виконавчий комітет просить розглянути звернення, прийняти відповідне рішення та повідомити про результати розгляду у строки визначені законодавством.

ЗВЕРНЕННЯ ДО ПРЕЗИДЕНТА “НАЕК “ЕНЕРГОАТОМ” ТА ГЕНДИРЕКТОРУ ПУ АЕС

Листи направлені адресатам 16 грудня 2022 року за підписом виконуючого обов’язки міського голови Южноукраїнська, секретаря міської ради Олександра Акуленко

Нагадаємо, що 5 грудня 2022 року начальник Вознесенської районної військової адміністрації Сергій Шурабура звернувся до Міністра енергетики Германа Галущенко, президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна та Генерального директора ВП ПАЕС Ігоря Половича у відповідності до підпунктів 7, 12 пункту 3 статті 15  Закону України «Про правовий режим воєнного стану» про негайне обмеження доступу до робочих місць на об’єкт критичної інфраструктури та звільнення з займаних посад працівників ВП Південноукраїнської АЕС Аркатова Д.П., Губи В.В., Жебета О.І.,  Москаленка А.М. та Савастру А.В.

Військові ЗСУ запропонували обміняти Южноукраїнських депутатів-зрадників на своїх полонених побратимів. Про це вони заявили у відео зверненні 13 грудня цього року.

Перелік проросійських партій, які заборонені законом, та як наслідок, депутати від цих партій повинні достроково припинити повноваження: «Опозиційна платформа – За життя», «Блок Володимира Сальдо», «Партія Шарія», «Опозиційний блок», «Соціалісти», партія «Справедливості та розвитку», «Наші», «Держава», «Ліва опозиція», «Союз лівих сил», «Прогресивна соціалістична партія України» та «Соціалістична партія України».

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]