Барометр Южноукраїнських депутатів-зрадників вимагають звільнити з ПАЕС, – начальник РВА

Южноукраїнських депутатів-зрадників вимагають звільнити з ПАЕС, – начальник РВА

Просмотров: 26028
6 Грудня 2022, 09:27

Начальник Вознесенської районної військової адміністрації Сергій Шурабура вимагає звільнити колаборантів з Південноукраїнської АЕС.

Про це йдеться на офіційній сторінці Вознесенської РВА.

В повідомленні зазначається, що начальник військової адміністрації звернувся до президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна з вимогою негайного обмеження доступу до робочих місць на об’єкт критичної інфраструктури шляхом звільнення з займаних посад працівників Південноукраїнської АЕС.

Мова йде про депутатів Южноукраїнської міської ради, які є працівниками Південноукраїнської АЕС, а саме Аркатова Д.П., Губи В.В., Жебета О.І., Москаленко А.М. та Савастру А.В.

– «Враховуючи, що депутати Южноукраїнської міської ради працевлаштовані на Південноукраїнській АЕС і мають доступ до службової інформації об’єкту критичної інфраструктури, керуючись підпунктами 7, 12 пункту 3 статті 15 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», вимагаю обмежити доступ до робочих місць на об’єкті критичної інфраструктури шляхом звільнення з займаних посад вищезазначених працівників Південноукраїнської АЕС.

Вважаю зазначені дії необхідними задля забезпечення безпеки функціонування ядерного об’єкту та міста-супутника атомної станції.

Повідомляю, що мною направлено заяву очільникам СБУ, РНБОУ та Офісу Генерального Прокурора України про можливе вчинення кримінального правопорушення передбаченого статтею 111-1 Кримінального кодексу України депутатами Южноукраїнської міської ради, які є працівниками Південноукраїнської АЕС – Аркатовим Д.П., Губою В.В., Жебетом О.І., Москаленко А.М., Савастру А.В.», – йдеться у зверненні начальника РВА.

Зазначені особи, які є працівниками стратегічного ядерного об’єкта, який входить до структури ДП НАЕК «Енергоатом», свідомо, розуміючи дію закону про заборону деяких політичних партій, заради збереження власного впливу у владних органах, публічно заперечували проти звернення щодо усунення депутатів проросійських партії від здійснення владних повноважень та чинили перешкоди втіленню законодавчих ініціатив про запобігання колабораціонізму.

В заяві повідомляється, що 30 листопада 2022 року на 33-й сесії міської ради депутати працівники ПАЕС відмовились підтримати звернення до Президента України, Верховної Ради та народного депутат Артема Чорноморова про підтримку законопроекту № 7476, яким достроково припиняються повноваження депутатів місцевих рад від таких проросійських партій як «Опозиційна платформа – За життя», «Блок Володимира Сальдо», «Партія Шарія», «Опозиційний блок», «Соціалісти», партія «Справедливості та розвитку», «Наші», «Держава», «Ліва опозиція», «Союз лівих сил», «Прогресивна соціалістична партія України» та «Соціалістична партія України».

В зверненні також є відповідні заяви до Генерального директора Південноукраїнської АЕС Ігоря Половича, директора ПрАТ «Юженергобуд» Дмитра Литвенинеко та керівника КНП «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» Сергія Лупова щодо прийнятті відповідних рішень відносно депутатів Кривіцької Ж.О. та Шикерської В.Л.

Нагадаємо, що сім депутатів Южноукраїнської міської ради відмовились голосувати проти колаборантів.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]