Барометр Мэр Южноукраинска Пароконный встал на сторону депутата Бабича, а сотрудникам департамента ЖКХ сказал увольняться

Мэр Южноукраинска Пароконный встал на сторону депутата Бабича, а сотрудникам департамента ЖКХ сказал увольняться

Просмотров: 4740
29 Жовтня 2019, 17:01

В пятницу, 25 октября, коллектив работников  Департамента инфраструктуры Южноукраинска встретился с городским головой Виктором Пароконным, где обсуждалась незаконная деятельность временного директора Христины Волчко.

Бабич, Пароконный, Волчко

Как известно Христина Волчко является супругой скандального депутата Виктора Бабича. В августе сего года её незаконно назначили в Департамент на должность начальника отдела, а через несколько дней и вовсе и.о. директора.

После двух месяцев систематических нарушений со стороны Христины Волчко, сотрудники Департамента предприняли отчаянную попытку уберечь важный исполнительный орган от дестабилизации, упредить использование учреждения как объект обогащения семьи Волчко-Бабич и не допустить срыв выполнения работ по социально важным объектам города.

Встреча состоялась в конференц-зале исполкома. Работники рассказали Виктору Пароконному о грубейших нарушениях действующего законодательства.

Системные подлоги с коррупционными составляющими, циничное унижение сотрудников, полная некомпетентность и профнепригодность Волчко Х.Д. были так же изложены в коллективном обращении на имя городского головы, его заместителей и депутатов.

Приводим полный текст обращения сотрудников Департамента инфраструктуры:

– «Ми, що нижче підписалися, працівники департаменту інфраструктури міського господарства  Южноукраїнської міської ради, звертаємось до Вас шановні посадові особи та депутати – представники інтересів територіальної громади, виборців свого виборчого округу, основним обов’язком якого є  виражати і захищати інтереси відповідної територіальної громади та її частини – виборців свого виборчого округу, виконувати їх доручення в межах своїх повноважень, наданих законом, брати активну участь у здійсненні місцевого самоврядування.

Ситуація по суті. Розпорядженням від 20.08.2019 №213/06-04-к на Волчко Х.Д. покладено виконання обов’язків директора департаменту інфраструктури на період тимчасової непрацездатності та відсторонення від здійснення повноважень на посаді тодішнього керівника, а з 28.08.2019 розпорядженням міського голови Волчко Х.Д. призначена виконувати обов’язки директора департаменту до призначення директора департаменту у встановленому законодавством порядку. З моменту призначення Волчко Х.Д. в департаменті склалася «нездорова» атмосфера, яка позначається як на результативності та якості роботи департаменту, так і має відображення на співпраці з комунальними підприємствами міста та підрядними організаціями з якими співпрацює департамент в межах виконання своїх функцій.

З початку своєї «діяльності»  Волчко Х.Д. за вересень 2019 року без надання жодних пояснень, знизила, а окремим працівникам зовсім скасувала преміювання, яке є складовою заробітної плати, а саме: Пачкова Н.І. премія – 20%,  Потапова Л.А. премія -0%,         Плешенець О.Ю. премія -0%, Лопушенко А.О. премія 30%, Ярославська С.П. премія -0%,     Жук С.О. премія -0%, Місяновська Н.В. премія 0%.

За період її «правління» були змушені звільнитись два працівники (Місяновська Н.В. мати двох неповнолітніх дітей, пропрацювала 3 роки, зарекомендувавши себе як грамотний та кваліфікований спеціаліст, мала доброзичливе відношення до колег, користувалась повагою та авторитетом в колективі),  Зварич О.О. – головний спеціаліст відділу капітального будівництва – секретар тендерного комітету, пропрацювавши майже три місяці звільнилась, відмовившись працювати в напружених умовах створених Волчко Х.Д. пишучи пояснення на ті дії, які робила по закону, та які не влаштовували Волчко Х.Д.  Юрисконсульт департаменту вимушена була перевестись до іншого департаменту аби в подальшому не звільнятись. Дуже шкода, адже ці люди пройшли дуже тернистий шлях, і мають великий багаж знань!!! Тому заклики          Волчко Х.Д. – «Звільняйтесь! На ваше місце прийдуть інші і будуть працювати», м’яко кажучи нерозумні, хто ж їх навчить?, керівник який сам орієнтується в питаннях менше за головних спеціалістів?, та не має ні відповідної освіти яка б дозволяла ефективно та швидко виконувати поставлені перед департаментом цілі, ні професійних навиків.

І от отримавши наказ про нарахування заробітної плати за жовтень, знову зменшення премії – Ярославська С.П. на 40%, Лопушенко А.О.- 0% премії,  Труляєва І.Д.- 0% премії. Але не все у нас так погано, є у нас найкращий працівник департаменту – головний спеціаліст відділу капітального будівництва – Беспаль А.Г. – він один отримує премію 200% за вересень і 100% за жовтень.

За 2 місяця «керівництва» Волчко Х.Д. четверо людей через нервові зриви були на лікарняному (один працівник двічі). З метою повного одноособового фінансового контролю змінено структуру ДІМГ, а саме скорочено посаду заступника директора департаменту при фактичної кількості працівників 26 осіб. У випадку відсутності її на роботі (лікарняний, відрядження тощо) повністю паралізується робота департаменту, так як відсутнє інше право підпису на фінансових документах. При виконанні обов’язків директора         Волчко Х.Д., керується одній їй зрозумілими положеннями та інструкціями, а не нормативними актами, прийнятими на рівні держави або затвердженими рішеннями міської ради. Некомпетентність в багатьох питання відображається в наданні тих чи інших вказівок, які часто суперечать одна одній. Невміння розмовляти з підлеглими унеможливлює нормальний трудовий процес, а невміння розмовляти з підрядниками, керівниками комунальних установ, депутатами, підриває авторитет керівників місцевого самоврядування. Щодня працівники департаменту виконують недотепну вказівку в.о. директора – пишуть  «пояснення на пояснення», тлумачачи їй виконання тих чи інших функцій, які вона повинна знати як керівник, та які вона робить вид що знає. Написання зазначених пояснень займає певний час, час, який повинен бути витрачений на пряме виконання своїх посадових обов’язків, а не на ліквідацію безграмотності Волчко Х.Д.

Ні для кого не секрет, що вся її увага зосереджена на здійсненні тиску на членів тендерного комітету, який повинен приймати рішення тільки згідно чинного законодавства.  Волчко Х.Д. вважає, що тільки вона знає які рішення правильні, і як тільки є відмова приймати нав’язані рішення, в терміновому порядку змінюється склад тендерного комітету (станом на 25.10.19 – тричі), прикриваючись хвилюванням за благо територіальної громади міста, а вийшовши в сесійній залі на трибуну – соромно було слухати її доповідь та повну некомпетентність в проектах рішень. По ремонту об’єкта Фонду соціального страхування роботи виконані на 90%, за винятком встановлення внутрішніх відкосів, але у зв’язку із невиплатою «проміжної суми» ремонт об’єкту не завершений, акти виконаних робіт з незрозумілих причин не підписуються, до виконавця робіт по встановленню вікон надходять безпідставні  вимоги надання тих чи інших документів, які необхідні тільки для капітального будівництва, таким чином Волчко Х.Д. зводить рахунки з конкурентами чоловіка-депутата.

Вхідна та вихідна кореспонденція розписується довго, що призводить до несвоєчасного надання відповідей, окремі листи та звернення іноді взагалі не отримуються посадовими особами та адресатами. Неймовірно, але факт (чого досі в департаменті не було), зникає журнал вхідної документації (який закінчився на початку вересня 2019 р.) з реєстрацією заяв, які подані на подовження оренди та інших проблемних листів, не вигідних їй. Останнім часом при написанні листів вони повертаються перекресленими, що чесно кажучи нас дуже веселить, – чудовий метод спілкування з підлеглими, коли не знає чи підписувати його чи ні, так як не розуміє прочитаного!!!

Часто, після спілкування з нею, складається враження що в неї параноя – електрону почту заблокувала так як відділ комунального майна (з її слів) «зливає» інформацію Горностаю С.В., потрібно ходити просити щоб секретар відправляла ту чи іншу інформацію (таке враження, що в 21 столітті  немає інших засобів передачі інформації тільки як через офіційну пошту департаменту), печатку носить в кармані, вночі, зі слів Волчко Х.Д. Божко В.А ходить по департаменту. Волчко Х.Д. складено наказ про нерозголошення третім особам будь-якої інформації (що є прямим порушенням Закону України «Про доступ до публічної інформації», та норма про надання роз’яснювальної роботи громадянам, посадовими особами прописана в кожній посадовій інструкції працівника, мабуть вважає, що її накази є головнішими за Закони України), хоча мабуть, забула ознайомити з ним Беспаля А.Г. – чомусь його брат керівник приватного підприємства «Рембудінтелект» отримав підряд на реконструкцію об’єкту, цікаво звідки він дізнався? Плешенець О.Ю та Потапова Л.А. писали на ім’я Волчко Х.Д. службову записку з приводу конфлікту інтересів Беспаля А.Г. та Беспаля І.Г., але ж звісно реакції з боку Волчко Х.Д. не було.

Головними ворогами, які заважають їй «працювати» та яких треба терміново звільнити є – Лопушенко А.О., Пачкова Н.І., Потапова Л.А., але ми вважаємо, що цей список скоро розшириться. Своїми вказівками, які є зовсім не в її компетенції, вона скасовує ті чи інші комісії, відмовляючись абсурдними фразами. Іноді складається враження, що департамент це «особисте приватне підприємство сімейного підряду – Волчко-Бабич», він часто відвідує кабінет Волчко Х.Д, хоча, всім відомо, що це є корупційною складовою.

Розпорядженням міського голови для неї створено цілий відділ (звичайно, вона ж дружина депутата Бабича В.В.),  де її призначено начальником відділу без конкурсу – чому б ні?  Головне щоб кандидати на посаду головних спеціалістів проходили конкурс, здавали іспити, а таких «молодих спеціалістів» призначають без проведення конкурсів! Де справедливість? Хочемо відмітити, що особа, яка наразі виконує обов’язки директора не влаштовує нас ні як керівник, ні як колега – начальник незрозумілого відділу з виконанням незрозумілих функцій (відділ контролю якості результатів модернізації).

Начальник відділу комунальної власності Лопушенко А.О. неодноразово писав службові записки на міського голову, але реакції – нуль. Є інформація, що конкурс, який оголошено на вакантну посаду директора департаменту планують скасувати, тому ми просимо Вас обов’язково втрутитись та не допустити скасування конкурсу, та створити розширену конкурсну комісію і призначити директором департаменту людину, яка є грамотною, має відповідну освіту, користується повагою в суспільстві, і головне має людські якості. Якщо Волчко Х.Д. залишиться директором будуть ще звільнення, і це буде мати негативне відображення на роботі  департаменту та іміджу органів місцевого самоврядування в цілому.

Підсумовуючи викладене, додаємо, що це лише незначна частина фактів та прецидентів, які виникли за період 2 – місячної роботи Волчко Х.Д.

Шановні депутати! Скажіть будь-ласка ми колись почнемо жити в правовій державі, де діє верховенство права? Просимо відгукнутись на наше колективне звернення та розглянути його на профільних комісіях. Акцентуємо Вашу увагу, що звернення підписано 87,0 % колективу. Заздалегідь Вам вдячні!», – написано в коллективном обращении.

Ничего не вижу, ничего не слышу

Тем не менее, невзирая на крик души всего коллектива, Виктор Пароконный в свойственной ему манере призвал всех сотрудников департамента на открытый диалог, который тотчас превратился в монолог имени городского головы.

Дабы уберечь себя от конструктивной критики, Пароконный заручился поддержкой Виктора Бабича, мужа Волчко Х.Д., а так же депутатом Вадимом Узуновым. Подвёл своих «товарищей» только Евгений Квасневский, который отсутствовал на мероприятии, по всей видимости, не оправившись от разоблачительного видео-скандала накануне. В его сферу интересов входит регулярная поддержка Волчко и её схем.

Христина Волчко и Виктор Бабич

Виктор Пароконный кратко прошелся по действующему законодательству, отдельно подчеркнув, что он ни за что в этом городе не отвечает. За всё, что происходит в Южноукраинске, несут ответственность его замы и сотрудники исполнительных органов.

Формально, вспомнив о проблематике города, то ли от старости, толи от болезни, он забыл о сути встречи и посвятил львиную долю времени – спасению ТВКХ, которое он уверенно положил на лопатки и довёл до банкротства.

Обратив внимание на удивлённые глаза коллектива Департамента, Виктор Кириллович принялся рьяно выгораживать и.о. директора Волчко Х.Д., сделав виновными в её некомпетентности и в угрозе срыва реализации ряда объектов, сотрудников департамента.

Стоит отметить, что в Департаменте коллектив преимущественно состоит из женщин, которые устали бороться с беззаконием и из последних сил не дают завалить реализацию социально важных объектов. Это и окончание работ по общежитию №6, реконструкция ДНЗ №8, замена окон в школе №2, строительство спортзала в гимназии, а так же много других не менее важных объектов.

Итог встречи Виктор Пароконный подвёл лаконично, предложив всему коллективу написать заявления на увольнение.

Виктор Пароконный

– «Я там чув, хтось буде звільнятись. То хоть половина хай звільняються. Майже всі! Життя від цього не зупиниться. Ви почули мене?!», – сказал Виктор Пароконный коллективу Департамента.

С городским головой относительно фразы «жизнь на этом не остановится», не поспоришь.  Однако и специалисты на улице не валяются. Отдать на откуп семье Бабича-Волчко распоряжение средствами городского бюджета, много ума не нужно. В этом случае жизнь коррупционеров и мародёров приобретёт новые краски.

Но кто будет нести ответственность за бездеятельность и те объекты, которые в городе стали фактически монументальными из-за их продолжительной заморозки? К примеру, реконструкция общежития №6 продолжается уже 4-й год, а эпопея с проседанием фундамента детсада №8 длится ещё больше.

О моральном состоянии в коллективе Департамента Пароконный так же не подумал. Что будет с судьбами людей, с каким настроением они будут возвращаться домой и смотреть в глаза своим детям, жителям города, и самое главное, как они ответят на простой вопрос: – «а почему я, прежде чем дойти до разломанной детской площадки, дважды упал на разбитом тротуаре?».

Не получив должной поддержки, при всех неоспоримых фактах, у сотрудников Департамента осталась последняя надежда – депутаты местного совета. По информации «Барометра» некоторые из числа депутатов уже отреагировали и собирают подписи на имя Виктора Пароконного с требованием отстранить Христину Волчко от исполнения обязанностей директора Департамента.

Напомним, после появления жены Виктора Бабича в Департаменте, тендерный комитет подделал протокол и отдала «нужной» фирме 3,6 млн без тендера.

Спустя несколько дней, в Департамент инфраструктуры Южноукраинска был вызван наряд полиции, в связи с тем, что и.о. директора Христина Волчко спрятала тендерную документацию.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]