Барометр Вторгнення в Україну загальмувало російську економіку на чотири роки, – Bloomberg

Вторгнення в Україну загальмувало російську економіку на чотири роки, – Bloomberg

Просмотров: 299
12 Серпня 2022, 08:50

Вторгнення путіна в Україну відкинуло російську економіку на чотири роки назад і суттєво знизить темпи її росту у майбутньому. Антиросійські санкції Заходу та колосальні витрати на армію значно скоротили обсяг ВВП країни у порівнянні з минулими роками.

Про це пише Bloomberg.

Згідно з дослідженням агентства, яке базується на аналізі дванадцятьох експертів, ВВП рф у річному обчисленні скоротився на 4,7%.

«Економіка втратить чотири роки зростання, повернувшись у другому кварталі поточного року до показників 2018-го. Скорочення може сповільниться в четвертому кварталі, оскільки м’яка грошово-кредитна політика підтримуватиме попит. Водночас у 2023 році економіка втратить ще 2% через те, що заборона на енергоносії в Європі гальмуватиме експорт», — заявив економіст Олександр Ісаков.

В Bloomberg зазначають, що через обмеження Заходу деякі галузі російської промисловості зазнають величезних втрат. Як приклад, ресурс наводить автомобілебудування, яке напряму залежить від імпортних запчастин і деталей.

Також в матеріалі йдеться про те, що росії вдалося уникнути стрімкого падіння економіки за рахунок впровадження обмеження на рух капіталу й різко підвищивши відсоткові ставки. Видобуток нафти почав відновлюватися, а витрати домогосподарств демонструють ознаки стабілізації. Експерти підкреслюють, що заходи пом’якшення грошово-кредитної політики в останні місяці почали послаблювати вплив міжнародних санкцій. Така реакція забезпечила м’яке падінн

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]