Барометр Узбекистан попередив своїх громадян, які проживають у росії, про кримінальну відповідальність за участь у війні проти України

Узбекистан попередив своїх громадян, які проживають у росії, про кримінальну відповідальність за участь у війні проти України

Просмотров: 158
10 Серпня 2022, 14:51

Лідери узбецької діаспори, яка проживає в Пермському краї росії, закликали створити добробат, щоб поїхати на війну в Україну, але посольство Узбекистану в рф попередило, що краще цього не робити, тому що за законами країни найманців чекає кримінальна відповідальність.

Про це йдеться у заяві посольства Узбекистану в росії.

За інформацією росЗМІ, із закликом створити добробат виступив голова правління регіональної громадської організації «Товариство центральної Азії узбеків Пермського краю» Джахонгір Джалолов.

За його словами, громадяни Узбекистану мають підтримати вторгнення в Україну та взяти участь у війні, щоб «виправдати хліб, який їмо», адже вони живуть і працюють у росії.

Після цього посольство Узбекистану в росії виступило з попередженням про кримінальну відповідальність за участь у війні на боці іншої держави і закликало не зазнавати провокацій.

Там пояснили, що за законами країн участь у збройних конфліктах чи воєнних діях на територіях іноземних держав є кримінальним злочином. Тому попереджають, що до відповідальності буде притягнуто всіх осіб, які поїдуть воювати.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]