Барометр В Україні запустять перший залізничний маршрут з євроколією

В Україні запустять перший залізничний маршрут з євроколією

Просмотров: 504
10 Серпня 2022, 11:28

На першому етапі євроколією курсуватиме два вагони.

До 24 серпня в Україні планують запустити перший залізничний маршрут, ширина колії якого буде вужча, і яка відповідатиме європейському стандарту 1435 мм. Про це розповів заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Юрій Бучко під час брифінгу.

Загальний проєкт передбачає будівництво євроколії між Варшавою та Києвом через Львів. Але перший відрізок дороги буде запущено до Рави-Руської.

Ширина колії на дільниці Рава-Руська – Гребенне (кордон) – Варшава становитиме 1435 мм. Але далі – між Равою-Руською і Львовом, а також до Києва – поки що стандартні для України 1520 мм.

За проєктом планується капітальний ремонт колії європейського зразка завдовжки 8 км, а також реконструкція залізничного вокзалу у Раві-Руській з можливістю митного контролю.

Пункт пропуску у Раві-Руській не працював понад 20 років. А колію від державного кордону до станції Рава-руська не використовували з 2005 року.

На початку цього року місцева влада підписала з «Укрзалізницею» меморандум про відновлення її будівництва та експлуатації.

Раніше Львівська обласна державна адміністрація (ОДА), АТ «Укрзалізниця» (УЗ), Рава-Руська та Добросинсько-Магерівська громади підписали меморандум про відновлення євроколії між Рава-Руською та держкордоном. Документ передбачає оновлення залізничного сполучення між Варшавою та Львовом за президентською програмою «Велике будівництво».

Нагадаємо, перехід української залізниці на євроколію коштуватиме не такі вже й шалені гроші – реконструкція однієї залізничної лінії за стандартом ЄС коштуватиме від 2 до 3 мільярдів доларів.  Також будуть потрібні додаткові інвестиції для збільшення пропускної спроможності на прикордонних переходах.

Україна буде переводити свою залізницю на європейську колію поетапно. Розглядаються такі етапи: Львів-Київ, Львів-Одеса, Львів-Кривий Ріг.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]