Барометр Польські школи готові з вересня прийняти 200-300 тисяч дітей з України

Польські школи готові з вересня прийняти 200-300 тисяч дітей з України

Просмотров: 149
9 Серпня 2022, 11:48

Міністр освіти та науки Польщі Пшемислав Чарнек розповів, що польські школи готові з вересня прийняти 200-300 тисяч дітей із України.

Польські школи готові з вересня прийняти 200-300 тисяч дітей з України

Про це він сказав ” Польському радіо “.

“Ми систематично до цього готуємося. У нас дуже гнучка система, створена спільно із самоврядуванням та відповідальними органами”, – запевнив Чарнек.

За його словами, ймовірні проблеми можуть виникнути у великих містах, таких як Варшава чи Краків, де можливі ситуації, коли надто багато людей звернеться до директора однієї школи з проханням прийняти дітей.

“Тоді ми пропонуватимемо інші школи, де, можливо, можна буде прийняти українських дітей”, – пояснив голова Міністерства освіти і науки.

Чарнек зазначив, що, за даними міністерства, у Польщі перебуває близько 700-800 тисяч українських дітей шкільного віку. Міністр додав, що близько 500-600 тисяч із них навчаються дистанційно у своїх українських школах.

Нагадаємо, єврокомісар із внутрішніх справ Ілва Йоханссон пояснила, що українські діти з початком навчального року мають йти до школи в тій країні ЄС, де вони оселилися.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]