Барометр Нещодавно мобілізовані батальйони РФ гірше підготовлені і жорстокіші до цивільних, – ISW

Нещодавно мобілізовані батальйони РФ гірше підготовлені і жорстокіші до цивільних, – ISW

Просмотров: 567
9 Серпня 2022, 08:23

Очевидно, що батальйони російської армії, що складаються з нещодавно мобілізованих, гірше підготовлені. Однак серед новобранців є чимало злочинців, тому вони ще більш жорстоко ставляться до цивільних.

Нещодавно мобілізовані батальйони РФ гірше підготовлені і жорстокіші до цивільних, – ISW

Про це повідомили в Інституті вивчення війни. 

Українські розвідники розповіли, що на Херсонщині, зокрема в Голій Пристані, окупаційні війська посилюють тиск на мирних жителів на блокпостах. У свою чергу, до Балаклія перекинули новомобілізований батальйон російських засуджених злочинців.

В Інституті вивчення війни припускають, що цих новобранців, мабуть, пощадили за службу. Після прибуття серед окупантів “різко зросли” жорстокість, аморальна поведінка та агресивне ставлення до місцевого населення.

“Цей звіт (ГУР – 24 канал) демонструє один із ефектів широкомасштабних спроб росії мобілізувати якнайбільше росіян, незалежно від їх придатності до служби”, – зазначили експерти.

За інформацією розвідки, між російськими окупаційними підрозділами різних етнічних груп посилюються конфлікти на расовій основі. Це також впливає на безпеку мирного населення на тимчасово окупованих територіях. У ГУР навели кілька прикладів поведінки загарбників:

  • Нещодавно російські силовики застрелили за етнічними мотивами чеченського заступника командира частини у Запоріжжі.
  • У свою чергу, у Зеленополі Луганської області нетверезий окупант за кермом БТР збив електроопору, знеструмивши все місто.

В ISW зазначили, що мобілізовані російські батальйони, ймовірно, гірше навчені, менш професійні і жорстокіші до населення на тимчасово окупованих територіях, ніж професійні російські солдати або навіть призовники, які пройшли формальне військове навчання.

“Російські війська для контролю над населенням в окупованих частинах України можуть все частіше розгортати низькоякісні, погано навчені підрозділи, які, наприклад, складаються з засуджених”, – вважають експерти.

В Інституті вивчення війни підсумували, що таке розгортання може зменшити компетенцію окупаційної влади та контрпартизанських операцій, збільшивши підтримку Україною рухів, що чинили опір російській окупації.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]