Барометр Мобілізувати можуть будь-кого: чому до армії беруть осіб, які не бажають служити, а добровольцям відмовляють

Мобілізувати можуть будь-кого: чому до армії беруть осіб, які не бажають служити, а добровольцям відмовляють

Просмотров: 1582
8 Серпня 2022, 09:57

Начальник Дарницького територіального центру комплектування у Києві, полковник Руслан Трігуб пояснив, чому трапляються випадки, коли на фронт відправляють людей, які не зовсім хочуть чи не готові служити.

Мобілізувати можуть будь-кого: чому до армії беруть осіб, які не бажають служити, а добровольцям відмовляють

Про це він розповів в інтерв’ю  Hromadske .

“Є військово-навчений ресурс – це особи, які служили в армії. Їх навчали, держава на них витрачала кошти, коли вони служили на терміновій військовій службі (або в поліції або в Службі безпеки). Їх не потрібно перевчати – треба тільки нагадати те, що вони знають… Людина може не хотіти служити, їй може хотітися бути вдома, у неї тут сім’я тощо. Є й люди, які не служили в армії, але бажають захищати державу. людей, які навчалися на танкістів, артилеристів, стрільців, гранатометників, — то ми викликаємо насамперед саме їх», — пояснив Трігуб.

Він запевнив, що добровольців теж відправляють воювати, проте одні добровольці не зможуть виконати мобілізаційних завдань.

“Тому викликають і інших людей, вручають повістки, звіряють облікові дані. Мобілізація продовжується, запити надходять, тому ми закликаємо людей”, – каже голова ТЦК.

Він нагадав, що мобілізацію, згідно з указом президента, продовжено до 23 серпня.

“Поки комплектування проводиться постійно. Є бойові втрати, є небойові втрати, є некомплект тощо. Ми доукомплектовуємо військові частини згідно з заявками, які нам направляють найвищі керівні штаби”, – зазначив Трігуб.

Глава ТЦК підтвердив, що в рамках загальної мобілізації можуть мобілізувати будь-якого здорового військовозобов’язаного або резервіста, якщо вони не мають права на відстрочку та за станом здоров’я вважаються придатними до служби.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]