Барометр Суд у Лівані зняв арешт із судна Laodecia, яке перевозить вкрадене українське зерно

Суд у Лівані зняв арешт із судна Laodecia, яке перевозить вкрадене українське зерно

Просмотров: 254
4 Серпня 2022, 11:49

Україна розчарована рішенням суду в Лівії про зняття з арешту сирійського судна Laodecia, яке перевозить вкрадене росією українське продовольство.

Про це йдеться в офіційній заяві МЗС, оприлюдненій 4 серпня.

У дипвідомстві наголосили, що, незважаючи на надані докази, суд не взяв до уваги позицію компетентних органів України.

«Рішення ліванського суду дозволяє судну Laodecia, яке перебуває під дією міжнародних санкцій через незаконне вивезення вантажів з тимчасово окупованих територій України, безперешкодно залишити порт Тріполі із вкраденим українським борошном та ячменем», – зазначили в МЗС.

Зазначається, що Україна завжди докладала зусиль для підтримки продовольчої безпеки Лівану, а після розблокування портів відправила перший зерновоз саме до цієї країни.

Крім того, з огляду на складну продовольчу ситуацію в Лівані, Київ запропонував Бейруту купити українську продукцію, що перебуває на Laodecia, за пільговою ціною.

«Вказане рішення фактично заохочує росію до продовження крадіжок на тимчасово окупованому півдні України із почуттям безкарності. Крім того, таким рішенням Ліван фактично підриває свою продовольчу безпеку, відштовхуючи Україну як свого надійного партнера», – додали у дипвідомстві.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]