Барометр Червоний Хрест заявив, що не гарантував безпеку полонених захисників Маріуполя

Червоний Хрест заявив, що не гарантував безпеку полонених захисників Маріуполя

Просмотров: 229
4 Серпня 2022, 10:51

Міжнародний комітет Червоного Хреста заявив, що не гарантував безпеку захисників Маріуполя, які опинилися в руках ворога, “бо це не в наших силах”.

Червоний Хрест заявив, що не гарантував безпеку полонених захисників Маріуполя

Про це йдеться у  заяві  МКЧХ.

У МКЧХ кажуть, що як нейтральний посередник сприяли безпечному виходу воїнів із заводу “Азовсталь” у координації зі сторонами конфлікту.

“Ми не гарантували безпеку військовополонених, які опинилися в руках ворога, бо це не в наших силах. Ми заздалегідь роз’яснили це сторонам. Сторони конфлікту зобов’язані забезпечити захист військовополонених від актів насильства, залякування та суспільної уваги, а також від наслідків воєнних дій. Тільки сторони конфлікту можуть остаточно забезпечити безпеку військовополонених”, – йдеться у заяві.

У МКЧХ зазначили, що комітет все ще не має доступу до всіх військовополонених, у тому числі тих, що утримуються в Оленівці.

Водночас там повідомили, що завітали до СІЗО в Оленівці один раз, у травні цього року, щоб доставити цистерни з водою.

“Але у нас не було доступу до військовополонених, які там утримуються, на індивідуальній основі – відповідно до методів роботи МКЧХ у місцях тримання під вартою”, – заявили в організації.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]