Барометр В Україні запустять пільгову іпотеку: подробиці

В Україні запустять пільгову іпотеку: подробиці

Просмотров: 293
3 Серпня 2022, 11:53

Заявку на отримання пільгової іпотеки, яка почне працювати з 1 жовтня, можна буде подати через портал Дія. 

В Україні запустять пільгову іпотеку: подробиці

Повідомляє  Мінекономіки.

З жовтня пільговий кредит під 3% на 20 років з первісним внеском у розмірі 20% для покупки житла зможуть лише військовослужбовці, працівники сектору безпеки та оборони, медики, вчителі та педагогічні працівники, науковці.

“Роботодавці цих категорій працівників матимуть можливість компенсувати їм початковий внесок та частину тіла кредиту за рахунок бюджетних програм (розмір компенсації залежить від вислуги). Пізніше програма стане доступною для всіх українців, чия житлова нерухомість не перевищує 52,5 кв. м +21 кв. . м на кожного члена сім’ї”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в рамках програми «Доступна іпотека» можна буде придбати житло до 52,5 кв. м загальної площі 21 кв. м на кожного наступного члена сім’ї. Якщо йдеться про обласний центр, то в будинку, який перебуває в експлуатації не більше 10 років. Вартість не повинна перевищувати оцінної, визначеної оцінювачем або співробітником банку.

Також вартість 1 кв м не повинна перевищувати опосередковану вартість споруди, визначену Мінрегіоном та збільшену у 2,5 рази для обласних центрів, міст із населенням понад 300 тисяч осіб, на відстані до 15 км від Києва, удвічі – для міст із населенням 100 -300 тисяч чоловік, у 1,75 рази – для інших населених пунктів.

При цьому житло застрахує від ризиків випадкового знищення або випадкового пошкодження на повну оцінну вартість.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]