Барометр Кого можуть звільнити під час війни: виникла ще одна причина

Кого можуть звільнити під час війни: виникла ще одна причина

Просмотров: 355
3 Серпня 2022, 09:10

Верховна рада внесла зміни до законодавства щодо оптимізації трудових відносин. Під час війни звільнити працівника можна через знищення виробничих потужностей.

В РНБО пояснили, чи можуть звільнити з роботи за неявку під час війни

Про це повідомляється в коментарі  Мінекономіки  до закону  2352-IX .

Як зазначається у коментарі, змінами до 41 Кодексу законів про працю запроваджується нова підстава для звільнення з ініціативи роботодавця – неможливість забезпечення працівника роботою, визначеною трудовим договором, у зв’язку із знищенням (відсутністю) виробничих, організаційних та технічних умов, засобів виробництва чи майна роботодавця внаслідок бойові дії.

Обов’язковою умовою для звільнення з цієї підстави має бути обґрунтована неможливість забезпечувати працівника роботою, зазначили у Мінекономіки.

“Вважаємо за доцільне роботодавцю з метою мінімізації у майбутньому конфліктів та трудових спорів перед прийняттям рішення про застосування зазначеної норми забезпечити проведення консультацій з представниками працівників (наприклад, щодо неможливості забезпечення надалі роботою внаслідок знищення майна)”, – йдеться у коментарі.

При розірванні трудового договору відповідно до пункту 6 частини першої статті 41 КЗпП (неможливість забезпечення працівника роботою, визначеною трудовим договором, у зв’язку зі знищенням (відсутністю) виробничих, організаційних та технічних умов, засобів виробництва або майна роботодавця внаслідок бойових дій) працівнику виплачується вихідне допомога у вигляді щонайменше середнього місячного заробітку.

“При цьому колективним або трудовим договором можливе встановлення вищих гарантій щодо розміру вихідної допомоги”, – зазначили у Мінекономіки.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]