Барометр СБУ спіймала коригувальника ракетних ударів по Миколаєву

СБУ спіймала коригувальника ракетних ударів по Миколаєву

Просмотров: 335
2 Серпня 2022, 10:02

Контррозвідка СБУ затримала місцевого жителя, який коригував та наводив ворожі ракети на інфраструктурні об’єкти Миколаєва

Про це повідомляє СБУ.

Миколаївець збирав та поширював у російських інтернет-спільнотах інформацію про позиції українських військ та об’єкти критичної інфраструктури в Миколаєві.

Надалі зібрана ним інформація використовувалася ворожими спецслужбами та військами для завдання ракетних та артилерійських ударів по військових та цивільних об’єктах міста. Внаслідок його дій було зруйновано декілька таких споруд.

У ході обшуку, проведеного за місцем проживання фігуранта, виявлено та вилучено засоби фіксації та розповсюдження зазначених даних.

Коригувальнику повідомлено про підозру за частиною 3 статті 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

СБУ продовжує контррозвідувальні заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]