Барометр 83-річний волонтер із Первомайська допомагає розвозити гумвантаж обстрілюваною Миколаївщиною

83-річний волонтер із Первомайська допомагає розвозити гумвантаж обстрілюваною Миколаївщиною

Просмотров: 372
2 Серпня 2022, 09:18

83-річний первомаєць Юрій Олексійович разом із сином-напарником вантажив та відвозив гуманітарну допомогу в Березнегувате. Чоловік долучився до діяльності свого сина Владислава Поплужного.

У львівському Центрі волонтерства та захисту сімейна волонтерська команда отримала 120 продуктових наборів, 30 гігієнічних наборів, туалети для людей з інвалідністю, візки, ковдри, дитячі речі, ліки та близько 400 кг картоплі. Завантажили авто з причепом і повезли все в Березнегувате. Там передали гуманітарну допомогу в товариство для людей з інвалідністю. Звідти вже її розподілятимуть по району. Заїхали волонтери і в сусідні села, провідати людей.

– Нас там зустріли дуже радо. Сказали, що я найстарший волонтер. А що ж, 84-й рік вже пішов. Але я тримаюсь. Якщо Владислав візьме мене, то я ще поїду. Будем триматись до перемоги. Мені не страшно було їхати. Але враження дуже сумні. Я це все бачив тільки по картинці в телевізорі, а оце зараз вже побачив наживо. Попалені хати, розбиті цистерни на підприємствах, приміщення господарські, машини попалені, поля спалені. Дуже сумні враження, дуже. Я боюся, щоб воно не прийшло сюди. Там такі воронки є, що я міг би стати в них, і мене б і не було видно. А село те, Лепетиха… Геть розбите. Коли ми були в селі Кавказ, так гепнуло там. Таке враження, що метрів зі 100 від мене. То я одразу дав ходу в хату. Що би я не казав, а все одно страшно. А люди, які там живуть, кажуть, що вже не бояться, звикли, – розповідає новоспечений волонтер.

– Щоразу бачу, що все більше і більше зруйновано. Їх знову обстрілювали. І Лепетиху, і Кавказ. У Кавказі 2 хати нещодавно розрушені, а в Лепетисі і сільрада, й інші будівлі, там немає вже нічого, тільки купи будівельного сміття від села залишились. За селами горить в полях. Обстріли не припиняються.

Страждають не тільки будівлі й поля. На жаль, люди в цих селах також потрапляють під обстріли.

У селах поблизу фронту залишається чимало людей, яким необхідна допомога.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]