Барометр СБУ заблокувала масштабну схему видачі українских паспортів

СБУ заблокувала масштабну схему видачі українских паспортів

Просмотров: 453
29 Липня 2022, 15:24

СБУ викрила ділків, які «видавали» українські паспорти російським диверсантам.

Служба безпеки України викрила групу зловмисників, які допомагали громадянам рф легалізуватися у нашій державі. Ділки виготовляли для іноземців паспорти громадянина України. Серед їхніх клієнтів були росіяни, які, за інформацією СБУ, вели розвідувально-підривну діяльність на користь окупантів. Про це інформують Економічні Новини з посиланням на Службу Безпеку України.

За даними слідства, схему організував колишній податківець із Донецька, який після тимчасової окупації обласного центру перебрався до Харкова. Для виготовлення фейкових документів зловмисник задіяв особисті зв’язки у правоохоронній сфері. Вартість фальшивого паспорта оцінив у 4 тис. доларів США.

У межах слідчо-оперативних заходів співробітники СБУ задокументували передачу йому 3 тис. доларів США як передоплату. При чому «замовник» паспорта, за даними Служби безпеки, здійснював розвідувально-підривну діяльність на користь рф і для конспірації намагався легалізуватися на території України.

СБУ затримала виробника фальшивих документів на «гарячому», коли той забирав «другий транш» за готовий паспорт. Наразі йому готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) Кримінального кодексу України.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]