Барометр Україна збільшує експорт електроенергії до ЄС у 2,5 рази

Україна збільшує експорт електроенергії до ЄС у 2,5 рази

Просмотров: 296
29 Липня 2022, 08:46

Оператори європейської енергосистеми ENTSO-E дозволили збільшити експорт електроенергії з України зі 100 МВт/добу до 250 МВт/добу.

Україна збільшує експорт електроенергії до ЄС у 2,5 рази

Про це  повідомив  голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький.  

Збільшення експорту розпочнеться з 30 липня, уточнив Кудрицький.

“Для нас це очікуване рішення, оскільки з початку відновлення експорту до ЄС ми отримували щоденні звіти технічних фахівців ENTSO-E, які підтверджують, що експорт української електроенергії до синхронізованої з континентальною Європою енергомережі проходить стабільно, негативного впливу на систему немає”, – прокоментував глава . . 

Він додав, що в ЄС усвідомлюють роль української електроенергії, яка допомагає замінити токсичний російський газ, а Україні дає змогу заробляти кошти на підготовку до опалювального сезону. 

Напередодні єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон  заявила , що Європейський Союз має намір найближчим часом подвоїти імпорт української електроенергії.  

З березня 2022 року українська енергосистема працює синхронно з європейською континентальною мережею ENTSO-E і наразі є частиною європейського енергетичного простору. 

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]