Барометр Мобілізовані українці втратили зарплату на роботі: депутат пояснив, чому так сталося

Мобілізовані українці втратили зарплату на роботі: депутат пояснив, чому так сталося

Просмотров: 984
26 Липня 2022, 16:15

Мобілізовані українці у період служби втратили зарплату на основному місці роботи. Відповідний закон ухвалив парламент, а глава держави – одобрив його. Стало відомо, чому працівники, призвані до ЗСУ, більше не можуть розраховувати на збереження середнього заробітку.

1 липня Верховна Рада ухвалила закон, яким скасувала збереження середнього заробітку мобілізованим українцям. При цьому за ними зберігаються робоче місце та посада. 15 липня президент України Володимир Зеленський підписав закон.

Автор законопроекту, народний депутат Павло Фролов пояснив, що ініціатива виходила від бізнесу. Він наголосив, що поправку внесли вимушено, бо держава зараз не компенсує компаніям виплати середнього заробітку.

– Зараз дуже велике навантаження на бізнес через припинення логістики, проблеми з ринками збуту, проблеми з постачанням комплектуючих, – пояснив народний обранець в ефірі інформаційного телемарафону.

Ще одним автором законопроекту “Про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації трудових відносин” виступила депутат від “Слуги народу” Галина Третьякова. Вона нагадала, що мобілізовані українці військовослужбовці мають достатнє фінансове забезпечення від держави.

Третьякова наголосила, що з роботодавців зняли “тягар”, оскільки вони сплачують податки. За ці гроші формується утримання військових. При цьому ще потрібно, щоб бізнес сприяв розвитку української економіки.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]