Барометр Євробачення-2023 пройде у Великій Британії

Євробачення-2023 пройде у Великій Британії

Просмотров: 165
25 Липня 2022, 15:51

Пісня Kalush Orchestra «Stefania» принесла Україні перше місце на міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2022». Відповідно до правил, саме в Україні мав відбутися конкурс наступного року, проте з метою безпеки місце проведення шоу довелося змінити.

СУСПІЛЬНЕ | ЄВРОБАЧЕННЯ - Євробачення 2022

Про це повідомляє EBU.

Євробачення-2023 пройде у Великій Британії, яка цього року посіла друге місце.

«Ми надзвичайно вдячні, що ВВС погодилася провести конкурс пісні Євробачення у Великій Британії у 2023 році», – сказав Мартін Остердаль, виконавчий директор конкурсу.

Прем’єр-міністр країни Борис Джонсон вважав, що Євробачення має відбутися саме в Україні, проте організатори вирішили інакше.

«Оскільки тепер ми приймаємо конкурс, Великобританія виконає цю обіцянку безпосередньо і влаштує фантастичний конкурс від імені наших українських друзів», – написав Борис Джонсон 25 липня у Twitter.

У свою чергу, Голова правління Національної громадської телерадіокомпанії України Микола Чернотицький додав, що у 2023 році конкурс буде «не в Україні, а на підтримку України».

«Ми вдячні нашим партнерам BBC за солідарність із нами. Я впевнений, що разом ми зможемо додати цій події український дух і ще раз поєднати всю Європу навколо наших спільних цінностей світу, підтримки, уславлення різноманітності та таланту», – сказав він.

Наголошується, що місто для проведення конкурсу оберуть у наступні місяці в результаті конкурсної процедури, яка розпочнеться цього тижня. Дати проведення конкурсу буде оголошено пізніше.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]