Барометр Господарський суд Одеської області залишив державу майже без 100 мільйонів гривень

Господарський суд Одеської області залишив державу майже без 100 мільйонів гривень

Просмотров: 648
25 Липня 2022, 09:52

Постанова Господарського суду Одеської області зупинила результати успішних торгів із продажу Ізмаїльського міського елеватора та не дозволила державному «Ощадбанку» отримати 94 мільйони гривень від приватної компанії.

Четвертого липня в системі SETAM відбулися торги, на які було виставлено цікавий лот — комплекс нежитлових приміщень загальною площею 13923,2 кв.м., що знаходиться за адресою: Одеська область, місто Ізмаїл, вулиця Портова, 4. Йдеться про міський елеватор, який раніше належав скандально відомій групі компаній «Агроінвестгруп», а пізніше в якості застави був переданий «Ощадбанку».

Нагадаємо, що у 2019 році фірма, яка належить бізнесмену Миколі Кучеренко та його партнерам, взяла на зберігання зерно у десятків приватних зернотрейдерів та держпідприємства «Аграрний фонд», яке зникло. У результаті державі та приватним компаніям було завдано збитків на суму понад 100 мільйонів гривень, а багато трейдерів тоді збанкрутували. Слідство тривало упродовж наступних трьох років, але в результаті не закінчилося нічим поганим для Миколи Кучеренко — його закрили 24 лютого, тобто у перший день війни.

«Ощадбанк» зробив спробу продати актив і відшкодувати державі хоча б частину втрачених коштів. У системі SETAM 4 липня відбулися публічні торги, за якими компанія «Кубліч Грейн» купила елеватор за 93 мільйони 937 тисяч гривень. Здавалось б, на цьому в історії можна було б поставити крапку, але все виявилося зовсім не так.

Господарський суд Одеської області дивовижним чином, всього за один день, розглянув заяву компанії «Олум»(безпосередньо пов’язану з «Агроінвестгруп») і ухвалив зупинити стягнення за іпотечним договором між «Олумом» та «Ощадбанком».

Таким чином, результат торгів було зупинено, а угода, яка мала принести державі майже 100 мільйонів гривень, не відбулась. Як так сталося, могли б розібратися правоохоронці, однак і вони не поспішають, факт очевидний — суд на догоду компанії з сумнівною репутацією фактично зірвав можливість отримання державою великої суми, такої необхідної у військовий час. Суди досі тривають.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]