Барометр Україна сформувала продовольчі резерви для своїх громадян, – Мінагрополітики

Україна сформувала продовольчі резерви для своїх громадян, – Мінагрополітики

Просмотров: 212
22 Липня 2022, 13:22

Про це йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства

– На сьогодні при кожній ОВА, території якої тимчасово перебувають під окупацією, заготовлені базові продуктові набори та сформовано продовольчі резерви, щоб після деокупації одразу ж забезпечити мешканців цих областей продовольством. Це Херсонська, Запорізька, Донецька, Луганська та Харківські області, – сказав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Він також розповів, як уряд реалізовує план із забезпечення продуктової безпеки в умовах воєнного стану.

– Ще на початку березня за бюджетні кошти Уряд почав закуповувати продовольчі товари вітчизняного виробництва зі списку критичних товарів для споживання та передавати їх населенню. Товари закуповувалися через місцеві військові адміністрації і використовувалися фактично для двох цілей – роздачі внутрішньо переміщеним особам в усіх областях України, а також для формування резерву на випадок потенційного форс-мажору чи блокування того чи іншого регіону, – підкреслив він.

Висоцький пояснив, що базовий набір – це 12,5 кг продуктів довгострокового зберігання, куди належать крупи, олія, консерви, молочні та м’ясні продукти, картопля, сухарі, печиво. Цей резерв живий і постійний – з точки зору і закупівлі, і видачі.

Він нагадав, що в Україні затверджено план із забезпечення продуктової безпеки в умовах воєнного стану, який охоплює увесь практичний військовий досвід, отриманий, починаючи з 25 лютого.

Це комплекс дій, який передбачає моніторинг стану продовольчої безпеки і сільськогосподарської інфраструктури в цілому; надання підтримки виробникам харчових продуктів; надання адресної допомоги соціально вразливим категоріям населення; централізований контроль за цінами на продукти.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]