Барометр Британська розвідка назвала найближчу мету російського наступу на Донбасі

Британська розвідка назвала найближчу мету російського наступу на Донбасі

Просмотров: 301
22 Липня 2022, 11:00

На Донбасі українські сили продовжують відбивати спроби Росії штурмувати Вуглегірську електростанцію. Російська артилерія, як і раніше, зосереджена в районах навколо міст Краматорськ і Сіверськ.

Британська розвідка назвала найближчу мету російського наступу на Донбасі

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у  Twitter .

Як зазначається у зведенні, голова Миколаївської ОВ Віталій Кім заявив, що російські війська застосували сім зенітно-ракетних комплексів для ураження об’єктів інфраструктури, енергетичних об’єктів та складських приміщень.

За даними британської розвідки, Росія збільшила використання ракет ППО як допоміжний засіб для наземних атак через гостру нестачу спеціалізованих ракет для наземних атак. Росія розгорнула стратегічні системи ППО С-300 та С-400, призначені для знищення літаків та ракет на великих відстанях, недалеко від України від початку вторгнення.

Ця зброя має відносно невеликі боєголовки, які призначені для знищення літаків. Вони можуть становити значну загрозу військам у відкритих та легких будинках, але навряд чи проникнуть через укріплені конструкції, йдеться у повідомленні Міноборони Британії.

“Існує висока ймовірність того, що ця зброя не потрапить у намічені цілі та призведе до жертв серед цивільного населення, тому що ракети не оптимізовані для цієї ролі, а їхні екіпажі мало підготовлені для таких місій”, – наголошується у звіті.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]