Барометр У Донецьку «суддя» засудив до страти миколаївських морпіхів: йому оголосили про підозру

У Донецьку «суддя» засудив до страти миколаївських морпіхів: йому оголосили про підозру

Просмотров: 389
21 Липня 2022, 16:50

Слідчі Служби безпеки повідомили про підозру судді так званої апеляційної палати верховного суду ДНР. Саме він засудив до страти двох громадян Великобританії та одного громадянина Королівства Марокко, які офіційно захищали Україну в лавах ЗСУ.

У Донецьку «суддя» засудив до страти миколаївських морпіхів: йому оголосили про підозру

Про це повідомили у прес-службі СБУ.

« Ці іноземці добровільно вступили до Збройних сил України та героїчно стримували російську агресію в Донецькій області, де й потрапили в полон у квітні 2022 року. Своїм «вироком» псевдосуд терористичної організації «ДНР» порушив норми міжнародного законодавства. А саме: вимоги Додаткового протоколу до Женевських конвенцій щодо захисту жертв міжнародних збройних конфліктів. Зокрема, цей псевдосуд порушив імунітет комбатантів (право осіб, які входять до складу збройних сил сторони конфлікту, безпосередня участь у військових діях) та позбавив їх права на неупереджене та нормальне судочинство », – повідомили в СБУ.

Наразі слідчі СБУ заочно повідомили «судді» про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене групою осіб). Продовжується досудове слідство.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]