Барометр Наддалекий удар HIMARS: У ЗСУ розповіли, як знищили російський радар “Підліт”

Наддалекий удар HIMARS: У ЗСУ розповіли, як знищили російський радар “Підліт”

Просмотров: 526
20 Липня 2022, 14:00

Збройні сили України завдали наддалекого удару по позиціях окупантів у Херсонській області. В результаті ракета пролетіла більш ніж 100 км і знищила сучасний російський радар “Підліт-К1”.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook Сухопутних військ ЗСУ.

Радіолокаційна станція РФ 48Я6-К1 “Підліт” була знищена в Лазурному.

“Найцікавіше, що знищили її в Херсонській області, більш ніж в 100 км від позицій, які зараз займають ЗСУ”, – йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що українська армія використовує для РСЗВ HIMARS ракети M31A1 GMLRS, заявлена дальність стрільби яких становить 84 км.

HIMARS є достатньо мобільною системою, оскільки пересувається на колісному шасі. Тому запуск ракет міг відбуватися в будь-якій точці лінії зіткнення в Херсонській області. Однак від куди саме наносився удар в цьому випадку, незрозуміло.

Що таке “Підліт-К1” і для чого він призначений?

48Я6-К1 “Підліт” – універсальна мобільна трикоординатна радіолокаційна станція кругового огляду і виявлення повітряних цілей на малих і гранично малих висотах в складній завадовій обстановці.

Комплекс призначений для видачі цілевказівки для ЗРК С-300, С-400 і їм подібних. Перші поставки РЛС “Підліт-К1” у війська ППО Росії були розпочаті в 2015 році.

Нагадаємо, вчора ЗСУ завдали удару по Антонівському мосту в окупованому Херсоні. Міст пошкоджений, але придатний для експлуатації.

При цьому, за словами радника глави Офісу президента Олексія Арестовича, удар був нанесений не по самому мосту, а по укріплених позиціях окупантів біля нього.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]