Барометр ЗСУ на південному напрямку збили Су-35, також знищили три РСЗВ «Град» та безпілотник

ЗСУ на південному напрямку збили Су-35, також знищили три РСЗВ «Град» та безпілотник

Просмотров: 314
20 Липня 2022, 08:36

Обстановка у південній операційній зоні складна, напружена та динамічна, але контролюється силами оборони. Ворог продовжує ведення оборонних дій, намагаючись зміцнитися та утримати зайняті рубежі. У підрозділах противника відзначається брак боєприпасів, продуктів харчування та води.

ЗСУ на південному напрямку збили Су-35, також знищили три РСЗВ «Град» та безпілотник

Про це повідомляє Оперативне командування “Південь” за підсумками минулої доби.

На початку дня ворог посилив обстріл населених пунктів уздовж лінії зіткнення, у тому числі з використанням авіації.

Як і напередодні, продовжував обстріл Нікополя. Двадцятьма реактивними снарядами була атакована портова інфраструктура та узбережжя. Втрат немає.

Два реактивні снаряди РСЗВ «Ураган» випущені ворогом Великою Костромкою. Пошкоджено декілька цивільних будівель та лінію електропостачання. Людських втрат немає.

Парою наших крилатих штурмовиків за складом боєкомплекту та скупчення техніки в районі Снігурівки завдано ракетного удару, а парою Мі-24 – авіаційного удару по скупченню особового складу та озброєння в районі Любомування.

Реактивною системою залпового вогню «Смерч» ворог обстріляв Брезнегувате. Зруйновано два та пошкоджено п’ять приватних будинків. Людських втрат немає.

Трохи пізніше атаку повторив ворожий винищувач, який випустив по Березнегуватому п’ять ракет повітряного базування. Ворог бив у район переправи та за сільськогосподарськими угіддями. Без втрат.

Артилерією 152 калібру з тимчасово окупованої Херсонської області знову били по Миколаєву, снаряди потрапили в район консервного заводу. Також обстріляно Галицинове, де попадання сталося у полі на околиці. Без втрат.

Намагаючись протидіяти нашим повітряним атакам, ворожий винищувач Су-35 випустив по ударній групі нашої авіації три ракети класу «повітря – повітря». Наших втрат немає. А ось у сам винищувач збитий нашим зенітним ракетним підрозділом. Пілот катапультувався, а літак упав на тимчасово окупованій території Херсона.
У районі Новогригорівки пара ворожих ударних гелікоптерів Ка-52 намагалася завдати ударів. Без втрат. У відповідь нашими вертолітними парами атаковано скупчення озброєння та техніки в районі Хрещенівки та Ольгиного. Як результат – частково знищено мінометну батарею.

Пара наших штурмовиків та бомбардувальник активно відпрацювали за скупченням ворога, його технікою та складом боєприпасів, а також по батареї РСЗВ «Град» у районі Давидова Брода та Тернових Під.

Увечері наші штурмовики парно вдарили по ворожому танковому взводу в районі Лозового, а бомбардувальник спустошив опорний пункт противника неподалік.

Результати поразок дорозвідуються.

При виконанні нашими ракетно-артилерійськими підрозділами вогневих завдань завдано поразки за кількома командними пунктами, станціями управління та базами логістичного забезпечення ворога.

Підтверджені втрати противника складають: 41 окупант, 1 літак Су-35, 1 безпілотний розвідник, 3 РСЗВ «Град», 3 гаубиці «Мста-Б» та 1 «Гвоздика», 1 автомобіль зв’язку та 2 звичайні, також знищено ще 1 польовий артилерійський склад у Брускінському районі.

На Одещині вночі ворог завдав ракетного удару із застосуванням літаків Су-35. Одна з ракет, ймовірно Х-59, знищена силами протиповітряної оборони, друга потрапила до покинутої складської будівлі. Пожежу оперативно ліквідовано рятувальниками. Людських втрат немає.

Корабельне угруповання ворожого флоту, що має ті ж завдання та склад, підтримує ступінь загрози ракетних ударів на позначці «високий».

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]