Барометр Данилов оголосив про перехід ЗСУ на стандарти НАТО

Данилов оголосив про перехід ЗСУ на стандарти НАТО

Просмотров: 291
19 Липня 2022, 09:02

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов заявив, що Україна переходить на озброєння за стандартами НАТО. 

Данилов оголосив про перехід ЗСУ на стандарти НАТО

Про це він сказав у ефірі інформаційного  телемарафону  18 липня.

“Наша країна переходить на стандарти НАТО. Це дуже важлива річ 155 Калібр, інші калібри НАТО. Щодо HIMARS, є деяке розуміння, що ми вже почали отримувати снаряди, які вирушають набагато далі, ніж це було на початку. І сподіватимемося, що те, що нам потрібне, тієї дальності, найближчим часом з’являться на території нашої країни”, – сказав Данилов.

Він зазначив, що раніше використовувалися снаряди радянських калібрів, які майже закінчились у Європі.

“Є снаряди радянського зразка, які були, так звані 152 та 122 калібри. З урахуванням того, що війна триває довгий період часу, велика кількість снарядів використовується щодня. Снаряди 152 та 122 калібру майже закінчуються взагалі в Європі, якщо не сказати, що вже закінчилися”, – сказав Данилов.

Секретар РНБО наголосив, що завдяки постачанню зброї на фронті починає змінюватися ситуація.

“Зараз завдяки тому, що ми отримуємо достатню кількість зброї від наших партнерів, ми встановили певний паритет у певній позиції”, – сказав Данилов.

Водночас він зазначив, що цього озброєння все ж таки недостатньо для якнайшвидшого завершення війни перемогою України, тому великі надії покладаються на зустріч Рамштайн-4, яка відбудеться найближчими днями.

“Ще раз наголошую, що ситуація змінилася порівняно з тим, що було у березні, у квітні місяці, навіть те, що було у травні місяці… Головне, щоб не зупинялися ті літаки, які щодня сідають до найближчої країни-члена НАТО, який є біля нашого кордону. Робота триває там 24 години на добу”, – наголосив Данилов.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]