Барометр Українцям свідомо не кажуть деталі повітряних загроз, – ГУР

Українцям свідомо не кажуть деталі повітряних загроз, – ГУР

Просмотров: 567
17 Липня 2022, 08:57

Збройні сили України свідомо приховують деякі дані щодо повітряних загроз для того, щоб окупанти не змінювали лінію своєї поведінки.

Українцям свідомо не кажуть деталі повітряних загроз, - ГУР

Про це у суботу, 16 липня, у телеефірі сказав представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скибіцький, повідомляє  Gazeta.ua .

“Військові не хочуть, щоб росіяни дізналися, що їх розсекретили та прорахували кроки вперед. Це змусить їх змінити свою поведінку. Громадянам надають необхідну інформацію, а нюанси щодо того, який тип ракети, звідки запускається і які це носії, потрібні лише для прийняття рішень військовими”, – сказав він. 

Скибицький зазначив, що найважливіше при повітрі тривоги – вчасно піти в укриття і неухильно дотримуватися правил безпеки.

“Це може бути і ракета, в тому числі і повітряного, і морського базування, а також РСЗВ Град, Смерч, які використовує РФ. У багатьох випадках, якщо, наприклад, відстань дуже маленька до міста, зокрема, ми говоримо про Харків чи Миколаєві, дії мають бути швидкими, скоординованими”, – сказав Вадим Скибицький представник ГУР МОУ.

Він підкреслив, що ворог дуже активно користується тим, що люди вже звикли до війни і менше бояться, а отже, менше дотримуються правил поведінки при загрозі обстрілу.

“Росіяни збільшили кількість обстрілів саме цивільних об’єктів, і при цьому, якщо це раніше був або темний час доби або рано вранці, то поки вони не цураються і завдають цілеспрямованих ударів по інфраструктурі та скупченням людей посеред білого дня. І це реальний показник суті того терористичного. держави, якою є РФ”, – заявив представник військової розвідки.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]