Барометр Росія завершує «оперативну паузу», – ISW

Росія завершує «оперативну паузу», – ISW

Просмотров: 539
16 Липня 2022, 13:14

Активізація бойових дій на сході України може свідчити про закінчення “оперативної паузи”, яку Росія оголосила після заняття Лисичанська Луганської області, вважають аналітики вашингтонського Інституту дослідження війни (ISW) у своїй новій  доповіді .

Росія завершує «оперативну паузу», - ISW

Протягом попередньої доби російські війська здійснили низку обмежених наземних штурмів відразу на п’яти напрямках: на північний захід від Слов’янська, на південний схід від Сіверська, вздовж дороги Т1302 Бахмут-Лисичанськ, на південний схід від Бахмута та на південний захід.

“Ці штурми можуть свідчити про те, що російські війська намагаються відновити наступальні операції на Донбасі. Наступи все ще невеликі і здебільшого невдалі. Якщо оперативна пауза справді закінчилася, росіяни, швидше за все, продовжуватимуть і розширюватимуть наступальні дії протягом найближчих 72 годин. “, – йдеться у звіті.

У ISW не виключають, що росіяни можуть вдатися до іншої тактики і чергуватимуть короткі паузи з посиленням бойових дій на кілька днів, перш ніж відновлять повномасштабну наступальну операцію.

“Десятиденної оперативної паузи недостатньо для повного відновлення російських сил для широкомасштабних наступальних операцій. Але від російських військових, схоже, постійно вимагають відновити та продовжити наступальні операції, не чекаючи розумного відновлення достатньої бойової сили”, – пишуть аналітики.

Тому вони не відкидають, що російський наступ буде нестабільним і може взагалі загальмуватися.

Росія завершує «оперативну паузу», - ISW
Росія завершує «оперативну паузу», - ISW
Росія завершує «оперативну паузу», - ISW

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]