Барометр В Южноукраинске декоммунизируют мемориальный комплекс

В Южноукраинске декоммунизируют мемориальный комплекс

Просмотров: 4669
9 Червня 2022, 10:49

В понеділок, 6 червня в залі засідань виконкому відбулося розширене засідання Южноукраїнської міської ради ветеранів війни, праці та Збройних Сил Організації ветеранів України.

На порядок денний було винесено одне важливе для громади міста питання – “Про необхідність реконструкції пам’ятних локацій Меморіалу Захисникам Вітчизни та символів на них згідно з Законом України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки”.

Мемориал воинам-освободителям и погибшим землякам в Великой Отечественной  войне - Южноукраинск

В обговоренні взяли участь 15 членів міської ради ветеранів на чолі з головою ради ветеранів Вячеславом Громенком, а також запрошені на засідання – міський голова Валерій Онуфрієнко, в.о. директора КП СКГ Лідія Паламарчук, начальник управління молоді, спорту та культури Неля Захарко та директор міського історичного музею Зореслава Клименко.

Коротку  інформацію з історії створення Меморіалу надала заступник голови міської ради ветеранів Наталія Домінова.

Вячеслав Громенко зазначив, що відповідно до законодавства України виникла необхідність оновлення знаків, написів, локацій на Меморіалі, в тому числі і  барельєфу ордену «Победа» на центральній колоні з символами СРСР: серп та молот, червона зірка, мавзолей, Спаська вежа Кремля.

Вячеслав Громенко доповів, що на нараді активу ради ветеранів було вирішено рекомендувати міській владі створити робочу комісію, до складу якої мають увійти спеціалісти різних профілів, для обстеження всіх об’єктів, розташованих на Меморіалі, з метою їх оновлення. Очільник міської ради ветеранів наголосив, що результатом цієї роботи повинні бути альтернативні рішення, які мають не суперечити законодавству України, відповідати історичним подіям минулого, не ображати почуття ветеранів другої світової війни, слугувати патріотичному вихованню молоді та бути візитною карткою міста у туристичній сфері. Також він запропонував демонтувати барельєф ордена «Победа» з центральної колони і після реставрації розмістити його як експонат другої світової війни у міському історичному музеї. Таким чином будуть виконані правові, моральні та історичні норми.

Присутні члени ради ветеранів та запрошені підтримали ці пропозиції одноголосно.

Міський голова Валерій Онуфрієнко у своєму  узагальнюючому виступі підкреслив, що згідно з пропозиціями, висловленими на засіданні, і прийнятого рішення буде видане  розпорядження міського голови про комплексне оновлення локації Меморіалу, а також  проведено конкурс на оформлення центральної колони Меморіалу.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]