Барометр Ціни на пальне в Южноукраїнську: «кому війна, а кому мати рідна»

Ціни на пальне в Южноукраїнську: «кому війна, а кому мати рідна»

Просмотров: 8786
12 Травня 2022, 11:04

Хочемо розповісти про так званих «підприємців», які під час воєнного стану роблять брудний бізнес та наживаються на військових та цивільних громадянах.

В такий важкий час, замість того щоб допомагати ЗСУ та іншим військовим формуванням боронити нашу державу від окупантів, ці так звані «бізнесмени» в період дефіциту на паливо підняли непомірні ціни.

Мова буде йти про власника мережі АЗС «Mig Nafta» Дроздова Ігоря Миколайовича, який чомусь вирішив релізовувати паливо за вигідними йому цінами (ТОВ «МІГ – НАФТА», код ЄДРПОУ 40778316, зареєстрована за адресою: Миколаївська область, Вознесенський район, смт Братське, вул. Вороніна, 1/2).

Вказаний пан володіє мережею АЗС на території Вознесенського та Первомайського районів (на трасі Р-06 (біля «Арбузинського повороту»), по трасі на с. Арбузинка (біля повороту на с. Кавуни) та в смт. Братське).

Як повідомили місцеві мешканці 7-8 травня на цих заправках ціни взагалі досягли небувалого піку. Так, бензин А-92 реалізовувався по 78,60 грн. за 1 літр, а дизельне паливо по 69,00 грн.

Слід нагадати Ігорю Миколайовичу, що відповідно до Постанови КМУ № 488 від 29.04.2022 р., встановлюється граничний рівень торговельної надбавки в розмірі не більше 7 гривень з урахуванням ПДВ, що нараховується до середньої вартості 1 літра дизельного палива та не більше 6,5 гривні з урахуванням ПВД, що нараховується до середньої вартості 1 літра бензину.

Середня вартість 1 літра дизельного палива ULSD 10 пропроміле та бензинів автомобільних GASOLINE 10 пропроміле визначається Міністерством економіки на підставі розрахунків акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України».

Станом на 02.05.2022 Міністерством економіки України визначено середню вартість 1 літра дизельного палива ULSD 10 ppm, яка становить 35,63 гривень, та 1 літра бензинів автомобільних GASOLINE 10 ppm, яка становить 31,19 гривень.

Враховуючи вказане гранична ціна за 1 літр дизельного палива не повинна перевищувати 42,63 грн (35,63+7), а за бензин відповідно 37,69 грн. (31,19+6,5).

Також, вражає цинізм з яким керівництво вказаної АЗС відноситься до небайдужих громадян. Так, на будь-яке звернення, працівники автозаправної станції надають купу ксерокопій незрозумілих документів із заголовком “Документы на топливо показывать по требованию (активистов и так далее)”.

Так що висновки робіть самі, шановні мешканці Вознесенського та Первомайського районів. Війна закінчиься, а люди залишаться. Цікаво, як Ігор Миколайович буде дивится в очі звичайним людям?

Як повідомили правозахисники, задокументовані фпкти порушень на АЗС «Mig Nafta» буде передано у відповідні органи для реагування. Сподіваємось, що найближчим часом Ігор Дроздов буде відповідати за свої діяння перед контролюючими органами.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]