Барометр Спартакиада на Южно-Украинской АЭС: первые победители

Спартакиада на Южно-Украинской АЭС: первые победители

Просмотров: 1741
12 Лютого 2022, 13:49

«Виявити кращих спортсменів серед працівників ЮУАЕС» – під таким гаслом проходить 33 спартакіада Южноукраїнської об’єднаної організації профспілок.

До участі в ній подали заявки 23 команди. Вони змагатимуться у 17 видах спорту, а переможця визначать за сумою 12 кращих результатів.

Розпочалась спартакіада 29 січня турніром з шахів. 39 інтелектуалів представляли 14 команд. В особистій першості переможцями стали Володимир Дудьєв – представник ради ветеранів АЕС, та Володимир Маркович і Марина Онуфрієнко – працівники служби інформаційних технологій (СІТ). Трійка лідерів у командній першості – ЦТАВ (цех теплової автоматики та вимірювань), рада ветеранів та АТГ (автотранспортне господарство).

5-6 лютого відбулись перші ігри баскетбольного турніру. Для участі у ньому заявки подали 8 команд. Вони гратимуть за коловою системою, тобто кожна команда зіграє по 7 матчів. Змагання проводяться у вихідні, тож переможець стане відомий не раніше, як через місяць.

У гирьовиків змагання пройшли досить динамічно. 5 лютого, одразу після виступів, були підбиті підсумки, визначені переможці, проведено церемонію нагородження. За словами організаторів, через пандемію кількість учасників дещо зменшилась. Раніше в гирьовому спорті змагались приблизно 60 спортсменів, цього разу – 37. Вони представляли 11 команд. Вперше змагання проводились за новими правилами. Минулого року Федерація гирьового спорту змінила вагові категорії. Під час реєстрації з’ясувалось, що у двох категоріях не заявилось навіть по три учасника, тому, згідно з чинним положенням, цих спортсменів перевели у більші за вагою категорії.

За правилами змагань необхідно якомога більше разів зробити ривок гирі вагою 24 кг. Рахується загальна кількість підйомів, зроблених правою та лівою рукою, але обов’язково з фіксацією гирі на витягнутій над головою руці.

Переможцями особистого заліку у своїх вагових категоріях стали:

Андрій Манойленко – в/ч 3044 (в.к до 73 кг, 82 ривки); працівники електричного цеху Олександр Голобурда (в.к до 85 кг, 90 ривків) та Андрій Дешко (в.к до 95 кг, 140 ривків);

Микола Цимбал – ЦВКГтаТМ (цех водопровідно-каналізаційного господарства та теплових мереж, в.к 95+, 205 ривків).

Микола Цимбал також став абсолютним переможцем змагань. У командному заліку перше місце виборов ЕЦ, на другому – ЦВКГтаТМ, на третьому – АТГ.

Продовжиться спартакіада змаганнями з плавання та баскетбольним турніром.

– «Ми організовуємо ігри з дотриманням карантинних вимог, – розповідає завідувач сектору навчально-спортивної роботи комбінату культурно-спортивних споруд «Олімп» ВП ЮУАЕС Олександр Бурцайло, – розводимо в часі матчі, запливи, щоб не створювати скупчення людей. Змагання проходять без присутності вболівальників. Дуже хочеться, щоб пандемія не порушила наших планів і графік проведення ігор був дотриманий. Інакше спортсменам-любителям буде складно, адже багато з них беруть участь у декількох видах спорту».

Олександр Бурцайло мріє, щоб пандемія закінчилась і спартакіада ЮООП знову стала святом спорту не лише для учасників, а й для глядачів.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]