Барометр Информцентр ЮУ АЭС стал объектом тренировок спасателей

Информцентр ЮУ АЭС стал объектом тренировок спасателей

Просмотров: 637
27 Січня 2022, 13:56

В інформаційному центрі «Імпульс» ВП ЮУАЕС гасили умовну пожежу. Це були тактико-спеціальні навчання рятувальних служб у культурно-видовищних закладах.

На великих об’єктах, згідно з графіком, вони проводяться щонайменше раз на квартал. Крім організації оперативних дій, взаємодії служб, застосування технічних засобів та прийомів роботи рятувальників такі заходи мають на меті перевірити дії адміністрації закладів, осіб, відповідальних за пожежну безпеку та безпосередньо персоналу.

До ліквідації умовної пожежі був залучений особовий склад 1 Державного пожежно-рятувального загону (1 ДПРЗ). Він об’єднує ДПРЧ №27 та ДПРЧ №28, які несуть службу з охорони промислових об’єктів, зокрема  ЮУАЕС і Ташлицької ГАЕС. Також у навчанні брали участь рятувальники  ДПРЧ №25, яка розташована у Южноукраїнську, але після децентралізації підпорядковується 4 Державному пожежно-рятувальному загону Вознесенського району.  

Ліквідували умовну пожежу 16 бійців особового складу, шестеро офіцерів здійснювали оперативне керування, було задіяно 5 одиниць техніки. За задумом тренувань пожежа виникла на 2 поверсі інформаційного центру внаслідок короткого замкнення електромережі.

Будівлю знеструмили, працівників евакуювали, рятувальники провели розвідку, підключились до вододжерел та розпочали гасіння пожежі. Час від часу ситуацію ускладнювали нові умовні обставини: евакуація постраждалого, пожежа на даху, обвал, затиснення рятувальників уламками, вихід з ладу спецтехніки.

За оцінкою спостерігача з обласного управління –  підполковника служби цивільного захисту Станіслава Якобчука – з усіма поставленими завданнями рятувальники впорались: 

– «Дії особового складу були злагодженими, комунікація добре налагоджена, реакція на нові ввідні виважена. Загалом і штаб, і особовий склад відпрацювали задовільно. Южноукраїнські рятувальники продемонстрували досить високий рівень підготовки».

Евген Завалій, заступник начальника 1 ДПРЗ з питань оперативного реагування на надзвичайні ситуації та цивільного захисту:

– «Організація тактико-спеціальних навчань безпосередньо на об’єктах, з залученням персоналу, що там працює, має подвійну користь: рятувальні служби відпрацьовують практичні навички, прийоми рятування, взаємодії, використання технічних засобів, а адміністрація закладів або відповідальні за пожежну безпеку мають можливість на практиці перевірити обізнаність своїх підлеглих щодо правил пожежної безпеки. Такі тренування дають реальну картину подій під час надзвичайної ситуації, принаймні, максимально наближену до реальних».

Пожежа була умовною – а висновки, зроблені працівниками інформаційного центру «Імпульс» за результатами тренування цілком реальні. Тепер вони знають, яким питанням слід приділити більше уваги.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]