Барометр Триумф Южноукраинских борцов – 17 медалей

Триумф Южноукраинских борцов – 17 медалей

Просмотров: 1286
4 Січня 2022, 16:03

Тріумфальним завершенням 2021 року для спортсменів відділення греко-римської боротьби СК «Олімп» УСО стали виступи на змаганнях у період з 18 по 24 грудня.

Протягом одного тижня хлопці взяли участь у 4 змаганнях різного рангу, здобувши загалом 17 медалей різного ґатунку.

Взявши участь у відкритому обласному турнірі, який зібрав у м. Миколаїв 395 юних борців греко-римського стилю з усіх куточків нашої держави, южноукраїнська команда повернулася додому з 7 медалями!

На вищу сходинку п’єдесталу піднялися Захар Нужин (2009 р.н., в.к. до 47 кг) та Ігор Скляренко (2013 р.н., в.к. до 21 кг), «срібло» вибороли Данило Мутовкін (2012 р.н., в.к. до 29 кг) та Марк Яцюк (2011 р.н., в.к. до 32 кг), В’ячеслав Рожок (2011 р.н., в.к. до 42 кг), Максим Сулімов (2012 р.н., в.к. до 29 кг) та Артем Ротар (2011 р.н., в.к. до 26 кг) стали третіми.

У цей же час борці старшої вікової категорії демонстрували свою техніко-тактичну підготовку на міжнародному турнірі «Panevėžys 2021», який відбувся у м. Паневежис (Литва).

Южноукраїнські хлопці вже мають певний досвід виступів на міжнародних аренах, адже брали участь у змаганнях, які проходили у Польщі, Молдові, Туреччині, Сербії. Це додає впевненості у своїх силах, про що і свідчить результат виступу нашої команди у Литві:

Четверо спортсменів СК «Олімп» УСО повернулися до України з 4 медалями. Троє «золотих» призерів – Владислав Величко (2009 р.н., в.к. до 38 кг), Денис Моргун (2008 р.н., в.к. до 41 кг) та Євген Богдан (2008 р.н., в.к. до 62 кг). У Олексія Чемшита (2009 р.н., в.к. до 44 кг) – «срібна» медаль.

Одночасно з проведенням турнірів у Миколаєві та Паневежисі, місто Харків приймало 18 грудня учасників Всеукраїнського турніру з вільної та греко-римської боротьби «Кубок Зими-2021». Серед 170 спортсменів були і двоє представників южноукраїнської школи боротьби.

Олександра Пластунова (2012 р.н.) виборола «срібну» медаль на змаганнях з вільної боротьби серед дівчат вагової категорії до 32 кг.

Максим Кісенко (2012 р.н.) став бронзовим призером турніру з греко-римської боротьби серед спортсменів вагової категорії до 29 кг.

22-23 грудня команда южноукраїнських борців взяла участь у Всеукраїнському Київському фестивалі спортивної боротьби.

Протягом двох днів на спортивну арену виходили більше, ніж 900 учасників – представників вільної, греко-римської та жіночої боротьби. На семи борцівських килимах спортсмени вікової категорії U-11 та U-13 демонстрували не тільки високу для свого віку спортивну майстерність, а й жагу до перемоги та бійцівський характер.

Учасники змагань отримали не тільки спортивний досвід та незабутні враження від участі у цьому спортивно-масовому заході, організованому на найвищому рівні, а й грошові сертифікати на суму 3000 грн. за перемогу у своїх вагових категоріях.

Результатом виступу южноукраїнської команди у м. Києві стали 4 медалі різного ґатунку: «золото» – у Іллі Савченка      (2011 р.н., в.к. до 59 кг), «срібні» медалі отримали Денис Моргун (2008 р.н., в.к. до 42 кг) та Денис Середін (2008 р.н., в.к. до 38 кг), «бронза» – у Владислава Величка (2009 р.н., в.к. до 38 кг).

Повернувшись додому вранці 24 грудня, втомлена, але згуртована та об’єднана однією ідеєю, вже наступного дня велика та дружня спортивна сім’я зібралася у Палацы культури «Енергетик» УСО ВП ЮУАЕС на підбиття підсумків роботи секції греко-римської боротьби у 2021 році. 120 дітей від 5 до 15 років, що регулярно займаються фізичною культурою та спортом, взяли участь у 25 змаганнях різного рангу та у 4 навчально-спортивних зборах протягом року.

Серед досягнень 124 завойовані медалі, 2 чемпіона та 4 призери України у різних вікових категоріях, «срібний» призер перших Всесвітніх учнівських ігор у м. Белграді (Сербія), реконструкція зали боротьби в ІКЦ «Імпульс», Всеукраїнський турнір «Кубок Енергоатома-2021», проведений в умовах додержання карантинних обмежень, придбання спортивного інвентарю та спортивної форми для спортсменів, новий борцівський килим, подарований Президентом Федерації греко-римської боротьби України южноукраїнській секції боротьби.

Досить довгий список, і це все стало можливим завдяки злагодженій роботі команди однодумців: тренерів-викладачів, батьків юних спортсменів, які довіряють тренерам фізичне та духовно-моральне виховання своїх дітей та людей, яким небайдуже майбутнє молодого покоління!

Тренерсько-викладацький склад секції греко-римської боротьби висловлює щиру подяку всім, хто докладає зусилля для розвитку дітей, залучаючи їх до занять спортом, вітає всіх з наступаючими новорічними святами та бажає нашим юним спортсменам нових спортивних успіхів у 2022 році!

Катерина СПАНЧАК, зав. ВРДтаЮС СК «Олімп» УСО та тренери-викладачі секції греко-римської боротьби

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]