Барометр Южно-Украинскую АЭС посетили парламентарии из Вознесенска

Южно-Украинскую АЭС посетили парламентарии из Вознесенска

Просмотров: 541
13 Грудня 2021, 08:16

8 грудня на Южно-Українській АЕС побували обранці Вознесенської міської ради та працівники апарату її виконавчого комітету. Обов’язковою умовою екскурсії стала наявність сертифікату про вакцинацію.

Попри незначну віддаленість підприємства більшість гостей побували тут вперше. Програма включала відвідування повномасштабного тренажера (ПМТ) та інформаційного центру «Імпульс».

– «Хотілося побачити, що знаходиться на нашій землі, адже ми повинні перейматися питаннями роботи цього підприємства, шляхами їх вирішення, розуміти, як працює АЕС, як вона взаємодіє з громадами, що знаходяться на території Вознесенського району», – зазначив перший заступник міського голови м.Вознесенськ Андрій Жуков. «Візит на Южно-Українську АЕС для нас дуже важливий, адже люди нам задають багато питань щодо роботи енергокомплексу, відповідей на які ми не знаємо. Тому, така екскурсія допоможе отримати відповіді на питання, які вже є і які можуть виникнути», – додав депутат Вознесенської міської ради Вадим Вєрємєєнко.

Повномасштабний тренажер, звичайно, повного уявлення про роботу атомної станції гостям не дав, однак прояснив багато. Обранці Вознесенської громади дізнались про призначення ПМТ, його відмінність від реального блочного щита керування. Йшлося про роботу та підготовку персоналу АЕС, необхідність та періодичність протиаварійних тренувань, функціонування обладнання. Розповідь продовжили в інформаційному центрі «Імпульс», де принципи роботи Южно-Українського енергокомплексу пояснили за допомогою макетів.

Роз’яснення фахівців уважно слухав і міський голова м.Вознесенська Євгеній Величко: 

– «Я дуже добре знайомий з Южноукраїнськом, але сьогодні не очікував побачити такої глибини та рівня технологічності. Знаєте, було сум’яття щодо АЕС, 30-кілометрової зони з досвіду Київської області, якщо можна так сказати. Сьогодні я почуваю себе набагато спокійніше. Сподіваюсь, наші депутати також».

Щодо представників депутатського корпусу, то вони зазначають, що спокою та впевненості додає саме обізнаність. Тож вже навесні обранці вознесенського парламенту хочуть повторити екскурсію. Кажуть, цікаво було б побувати на Ташлицькій ГАЕС та бризкальних басейнах. Цього разу їх не відвідали через брак часу.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]