Барометр На Ташлыкской ГАЭС обследовали гидросооружения: готовность к пуску

На Ташлыкской ГАЭС обследовали гидросооружения: готовность к пуску

Просмотров: 1033
12 Жовтня 2021, 17:01

Водолази Каскаду ГЕС-ГАЕС Южно-Українського енергокомплексу обстежили гідроспоруди Ташлицької ГАЕС.

Роботи виконано в рамках підготовки до пуску третього агрегату гідроакумулювальної станції. Ретельне вивчення стану бетонних плит, каменезахисних стінок, будівельного загородження та пазів, у які воно встановлене, тривало протягом трьох днів – з 5 по 8 жовтня.

Підводні обстеження гідроспоруд ГАЕС виконуються що два роки. Нині ж, аби ще раз переконатися в їх надійності та пересвідчитися, що через проточну частину на лопаті турбіни в процесі пуску третього гідроагрегату не потраплять сторонні предмети, було вирішено провести додаткову позапланову перевірку.

– «Обстеження нижнього та верхнього б’єфів Ташлицької ГАЕС засвідчило, що гідротехнічні споруди з боку Олександрівського водосховища та з боку підвідного каналу (верхньої водойми станції) перебувають у належному стані. Порушень щільності бетону чи сторонніх предметів у пазах будівельних загороджень не виявлено. Щодо невеликого скупчення кам’яної маси, зафіксованого біля аванкамери в районі водоводу третього гідроагрегату, їх буде прибрано вже найближчим часом», – повідомив заступник начальника гідротехнічного цеху Каскаду ГЕС-ГАЕС Андрій Гнезділов.

Таким чином, виконано черговий обов’язковий захід, передбачений планом підготовки до пуску гідроагрегату №3 Ташлицької ГАЕС. Пускові операції намічені на грудень поточного року.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]