Барометр Руководство Вознесенского района убедилось в безопасности ЮУ АЭС

Руководство Вознесенского района убедилось в безопасности ЮУ АЭС

Просмотров: 548
6 Жовтня 2021, 14:22

З діяльністю Южно-Українського енергокомплексу 1 жовтня ознайомилися працівники апарату та структурних підрозділів Вознесенської районної державної адміністрації і районної ради.

Поточний стан і перспективи підприємства в розмові за круглим столом представляли керівники та провідні фахівці ВП ЮУАЕС.

Захід пройшов з врахуванням усіх протиепідемічних застережень, 26 із 30 гостей мали щеплення від COVID-19.

Зустрічі зі спеціалістами передували відвідини повномасштабних тренажерів навчально-тренувального центру АЕС, де підтримує кваліфікацію та проходить практичні тренування оперативний персонал щитів керування атомних енергоблоків.

Побувала делегація й на будівельному майданчику бризкальних басейнів, призначених для зняття літніх обмежень потужності АЕС. У інформаційному центрі підприємства гостям представили макети основного обладнання АЕС, а з оглядового майданчика на скелі Пугач вони оглянули Ташлицьку ГАЕС.

– «Головна мета сьогоднішнього заходу – поінформувати вас про безпечність об’єктів нашого енергокомплексу», – наголосив, відкриваючи зустріч за круглим столом, генеральний директор ВП ЮУАЕС Ігор Полович.

Він представив землякам історію, сьогоднішню ситуацію та перспективи енергокомплексу, що об’єднує в своєму складі атомну та гідро- генерації. У процесі діалогу йшлося про роботу підприємства в умовах пандемії, захист персоналу, довгострокову експлуатацію діючих та плани спорудження нових енергоблоків. Окремо торкнулися вирішення соціальних питань регіону, так як після адміністративної реформи місто-супутник ЮУАЕС увійшло до складу Вознесенського району.

– «Я не вперше на Южно-Українській АЕС, і маю сказати, що я є прихильником атомної енергетики. На жаль, ще багато людей, зокрема й нашого Вознесенського району, вважають, що АЕС – це небезпечно. Хоч я переконаний, що атомна енергетика більш безпечна в порівнянні з іншими генераціями», – зазначив після закінченнязустрічі голова Вознесенської районної ради Спартак Гукасян.

– «Сьогодні тут присутні керівники управлінь і відділів Вознесенської РДА. Чому саме вони? Бо йде спілкування з людьми і ми маємо доносити їм правдиву інформацію. Один з ключових акцентів проєкту «Туристична Вознесенщина» відводиться саме Южно-Українській АЕС. Будемо обговорювати, співпрацювати, щоб якомога більше людей переконалися в надійності та безпечності цього підприємства», – підтримавочільника райради голова Вознесенської райдержадміністрації Сергій Шурабура.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]