Барометр Южно-Украинская АЭС прошла проверку инспекции по ядерной безопасности

Южно-Украинская АЭС прошла проверку инспекции по ядерной безопасности

Просмотров: 2305
30 Вересня 2021, 11:39

В період з 27 по 28 вересня 2021 р. у ВП ЮУАЕС працювали фахівці Південної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання України.

Перевірено стан виконання на підприємстві вимог законодавства, норм, правил і стандартів з ядерної та радіаційної безпеки.

У структурі ДІЯРУ вісім інспекцій з ядерної та радіаційної безпеки на правах самостійного управління. До зони впливу Південної інспекції Держатомрегулювання належать підприємства Одеської, Миколаївської та Херсонської областей, де є джерела іонізуючого випромінювання.

Перевірка ЮУАЕС була плановою. Інспектори побували у відділі ядерної безпеки, в цехах радіаційної безпеки та теплової автоматики і вимірювань, у службі головного метролога, службі контролю металу – в основних підрозділах, які працюють з радіоактивними джерелами.

Виконання умов ліцензій та інших документів дозвільного характеру; забезпечення радіаційної безпеки та радіаційного захисту; аварійна готовність та здатність до ліквідації наслідків радіаційної аварії; дотримання вимог експлуатаційної та технологічної документації; відповідність фактичного обсягу та характеристик джерел іонізуючого випромінювання даним їх обліку, інвентаризації та звітності – це далеко не повний перелік  напрямів, які перевірили інспектори.

«У вас дуже серйозне підприємство, працюють профільні спеціалісти. Під час цієї перевірки порушень у роботі АЕС ми не зафіксували», – зазначив Сергій Кобилінський, начальник Південної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання України.

За результатами перевірки складено акт, який підписали інспектори та фахівці ВП ЮУАЕС.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]