Барометр Южноукраїнські освітяни побували в Польші

Южноукраїнські освітяни побували в Польші

Просмотров: 101
19 Серпня 2013, 19:45

Сучасна Україна потребує високоосвічених молодих спеціалістів. Навчання в нашій країні, не секрет, є високооплачуваним.

Дипломи деяких українських вищих навчальних закладів не мають популярності на міжнародному ринку. Тому багато українських абітурієнтів прагнуть навчатися за кордоном. 

Южноукраїнські випускники останні чотири роки активно прокладають дорогу до закордонних ВУЗів, особливо польських. У співпраці зацікавлені обидві сторони. Нещодавно южноукраїнських освітян запросили взяти участь у ІІ Міжнародному з’їзді директорів партнерських шкіл і представників програми «Eurostudent», що проходив 5-8 серпня у польському Кракові.

Організаторами з’їзду були асоціація MANKO, група SARP, міжнародна освітня програма «Eurostudent», Ягелонський та Сільськогосподарський університети м. Кракова. У з’їзді взяли участь 58 делегатів із України, Казахстану, Молдови, Чехії, Білорусі. 

Місто Южноукраїнськ представляли методист управління освіти Кидюк Л.І., директор Южноукраїнської гімназії № 1 Коломійчук Т.П., директор ЮЗШ №1 імені Захисників Вітчизни Петренко О.О. 
Учасники з’їзду мали можливість познайомитися з Польською, Чеською системами освіти, обмінятися досвідом роботи з питань середньої освіти, познайомитися з містом Краковом, Малопольським регіоном. Метою програми передбачалося ознайомлення молоді з можливістю отримання освіти за кордоном, вивчення іноземної мови, культури, економіки країни.

Саме це сприятиме розвитку професійної компетентності та збільшенню затребуваності фахівців на ринку праці. Завдяки реалізації програм «Eurostudent» та MANKO тільки в минулому році на навчання до Польщі приїхало близько 400 випускників Східної Європи. По завершенню роботи з’їзду делегати отримали сертифікати про участь у ньому та мали можливість (за бажанням) укласти договір про співпрацю в рамках програми «Партнерська середня школа».

Крім цього, делегати з’їзду привезли купу інформаційно-довідкових матеріалів для майбутніх студентів. До речі, така можливість є і у випускників 9-х класів. Завдяки міському голові і начальнику фінансового управління, питання пов’язані із поїздкою до Польші вирішилися швидко і позитивно, повідомляє офіційний сайт Южноукраїнська.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]