Барометр На Южно-Украинской АЭС стартовала планова проверка Госатомрегулирования

На Южно-Украинской АЭС стартовала планова проверка Госатомрегулирования

Просмотров: 482
21 Липня 2021, 14:51

Державна інспекція ядерного регулювання України з 19 липня почала комплексну перевірку ВП ЮУАЕС на дотримання вимог радіаційної та ядерної безпеки.

Комісія вивчатиме виконання підприємством умов ліцензій на експлуатацію ядерної установки, дотримання норм і правил під час впровадження Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки.

Перевірятимуться заходи, що визначені за результатами періодичної переоцінки й аналізу безпеки енергоблоків, з управління старінням елементів і конструкцій, поводження з радіоактивними відходами.

Комісія переглядатиме й стан розробки експлуатаційної та аварійної документації. Під час перевірки будуть відвідуватись виробничі приміщення та спецкорпуси енергоблоків №1 та 3.

Як повідомив заступник директора Департаменту з питань безпеки ядерних установок ДІЯРУ Валерій Бугай, подібна інспекція – плановий захід, проводиться раз на рік і триватиме до 23 липня.

За результатами перевірки буде сформовано акт. У разі виявлення суттєвих порушень оформлюватиметься припис.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]