Барометр Южноукраинские атомщики принимали выпускников «Онлайн школы «Энергоатом»

Южноукраинские атомщики принимали выпускников «Онлайн школы «Энергоатом»

Просмотров: 438
5 Липня 2021, 13:57

На Южно-Українській АЕС побували випускники цьогорічної «Онлайн школи НАЕК «Енергоатом». З діяльністю енергокомплексу молоді люди знайомились протягом двох днів – 1 та 2 червня.

Вони відвідали низку об’єктів підприємства та зустрілись з представниками адміністрації атомної станції.

– «Онлайн школа НАЕК «Енергоатом» є продовженням просвітницького проєкту «Весняна школа». Його в компанії започаткували шість років тому. «Це не був якийсь там незмінний проєкт. Кожного року він видозмінювався, з’являлися нові етапи та конкурси, реалізовувались нові пропозиції та принципи відбору учасників, змінювались спікери та перелік лекцій. Онлайн формат школи дав можливість виконати карантинні вимоги, що з’явилися у зв’язку з пандемією, а також залучити набагато більшу аудиторію. Так, учасниками цьогорічного заходу стали не лише представники Києва та області, як було зазвичай, а й молоді люди з інших регіонів. Це Рівненська та Чернігівська області, Одеса, Львів», – зазначив провідний фахівець дирекції з комунікацій ДП НАЕК «Енергоатом» Роман Зібніцький. 

Учасниками онлайн школи стали більше 80 осіб. Серед них студенти профільних закладів вищої освіти,  працівники атомної галузі, молоді науковці.

Усі вони по закінченню курсу отримали сертифікати про проходження курсу, а 27 слухачів ще й додатковий бонус. Ним стала екскурсія на одну із діючих атомних станцій України, а саме Южно-Українську АЕС. 

Екскурсійна програма включала огляд об’єктів Каскаду ГЕС ГАЕС – Олександрівської ГЕС і Ташлицької ГАЕС, відвідування повномасштабних тренажерів, першого пускового комплексу проєкту реконструкції системи технічного водопостачання Южно-Української АЕС (бризкальних басейнів та насосної станції), лекцію в інформаційному центрі «Імпульс».

На кожному з об’єктів слухачі школи мали можливість не лише оглянути його, а й дізнатись більше про будівництво, призначення та роботу.

– «Я вже був на Рівненській АЕС і хотів побачити іншу станцію. Тим паче, що тут є енергоблоки, які відрізняються від серійних. Маю на увазі перший та другий. І ще дуже круто, що нам дали можливість відвідати тренажер і побачити блочний щит управління. Взагалі, вразив весь енергокомплекс», – поділився враженнями випускник Київського політехнічного університету Андрій Рижко. Ще одна випускниця київського політеху Катерина Грітчина додає: «Онлайн школа – це одна із можливостей побувати на атомній станції, тому що, навіть, не зважаючи на те, що ми вчились за спеціальністю «Атомна енергетика», нам жодного разу не випало такої можливості. А зараз змогли побачити АЕС, дізнатись, як вона працює, так би мовити, зсередини. Дуже багато цікавого почули і від спікерів школи під час лекцій». 

Насичена дводенна програма перебування слухачів онлайн школи на Южно-Українській АЕС завершувалась зустріччю з адміністрацією підприємства, головою організації молоді та керівником місцевого осередку Українського ядерного товариства. Вітаючи гостей, тимчасово виконуючий обов’язки генерального директора ВП ЮУАЕС Ігор Полович заначив:

 – «Дуже приємно бачити ініціативну молодь на такому серйозному об’єкті атомної енергетики як Южно-Українська АЕС. Під час екскурсій, лекцій та розповідей фахівців ви, напевно, набагато ближче познайомились з підприємством та оцінили його значення для економіки нашої держави. Тепер для вас не є новиною те, що атомна енергетика є вагомою частиною енергетичної складової України та запорукою її безпеки. Попри велич споруд та застосування передових сучасних технологій, основним надбанням для нас є персонал. Більша його частина колись була такими ж студентами і виявила бажання приєднатись до великої родини, якою є НАЕК «Енергоатом». Великої, бо до складу компанії входить чотири атомні електростанції і ще декілька відокремлених підрозділів. Тож, я впевнений, що і серед вас, нинішніх студентів, обов’язково є ті, хто творитиме майбутнє атомної енергетики».

Зустріч провели у формі діалогу. Час, відведений на нього, минув непомітно, адже запитань у молоді було чимало. Вони стосувались енергоефективності підприємства, впровадження передових технологій, нового ринку електроенергії, альтернативних видів палива та його власного виробництва в Україні.

Випускники онлайн школи цікавилися працевлаштуванням молодих спеціалістів на Южно-Українську АЕС та преференціями для них. Окрім запитань, працівники Южно-Української АЕС отримали щиру вдячність від гостей. Вони дякували за нову корисну інформацію, приділений час та гостинність.

– «Ми завжди відкриті в інформаційному та екскурсійному плані. Успіхів вам у навчанні, а тих, хто готовий, – атомна енергетика завжди чекає!» – підсумував зустріч т.в.о.генерального директора Ігор Полович.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]