Барометр Палац Культури реставрують

Палац Культури реставрують

Просмотров: 48
7 Серпня 2013, 14:36

Промислові альпіністи завзято штурмують стіни палацу в Южноукраїнську.

Від найвищої точки аж до цоколя, за великим рахунком саме такий фронт робіт зовні належить виконати тут одним махом не подужати, за повне оновлення фасаду включаючи заміну всіх вікон доведеться заплатити захмарну ціну 7,5 мільйонів гривень. 

Зі слів Юрія Фоміна – заступник генерального директора ВП ЮУ АЕС з капітального будівництва: – “Просто такие средства аккумулировать за один год не представляется возможным и руководство станции, директор, изыскивает возможности, чтобы хотя бы по миллиону, по полтора каждый год выделять эти средства, для того чтобы поддержать дворец Культуры в таком приглядном состоянии.”

У продовж декількох років поетапно здійснюють практичну реставрацію палацевого комплексу. Спочатку повністю замінили покриття площі замостивши підходи до самої будівлі. Минулого року для зручності южноукраїнців втілили ще один задум, кординально оновивши вхідну группу парадних дверей нашого головного осередку Культури.

“В 2013 году мы продолжили реконструкцию дворца Культуры, 1,5 миллиона в этом году выделено, эти средства мы планируем использовать для замены всех окон на фасаде здания и выполнить работы по ремонту ограждающей конструкции” – зазначив Юрій Фомін.

Шкідливий вплив невмолимого часу та не сприятливих факторів середовища, найпомітніші сліди цих чінників на оздобленні фасаду. Представники замовника робіт та адміністраціі палаца Культури в котре пересвідчилися у плачевному стані пілонів заднього фасаду. Фахівці вважають, що основне завдання тут і з боків будівлі привести конструкціі до належного стану.

“Там, где плитка отваливается, она, к сожалению, отваливается вместе со штукатуркой до 10 сантиметров, и мы эти пилоны восстанавливаем в виде штукатурки, по сеткам штукатурим и красим. А там где еще плитка держится, мы ее винтами закрепляем и тоже красим, чтобы все уже в одном цвете было. То есть там уже пилоны будут «комбинированные. Было бы может быть проще сбить это все дело, поштукатурить, но для нашего города это не правильно. Поэтому постараемся сохранить тот вид, привычный для нас, какой он был многие года” – добавил Юрий Фомин.

Кришиться, тріскається, руйнується та відвалюється такий висновок зробили фахівці стосовно стану травертину яким облаштовано фасад палацу Культури. Чверть століття відслужило покриття з вапнякового туфу и це далося в знаки. Плитку з тибурського каменя планують замінити на ідентичну.

За пилиною часу не сховати красою якою милуються южноукраїнці у продовж двох с половиною десятків років. До декору у вигляді муз зображених на пілястрах головного фасаду час виявився більш милостивий, ніж до елементів мозаїчного панно, що височіє над центральним входом палацу. До наміченого раніше плану цьогорічних робіт довелося внести корективи.

“Мы вообще не планировали в этом году делать, но поскольку ситуация такая, что это все рушиться на голову, из тех средств которые выделенных где то 600 тысяч будет идти на восстановление мозаики и вот этой плитки над входной группе” – подвёл итог Юрий Константинович.

Прибрати огородження від центральних дверей обіцяють до осені, у вересны знову відкриється головний вхід до місцевого палацу Культури.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]