Барометр На ЮУ АЭС начались испытания брызгальных бассейнов

На ЮУ АЭС начались испытания брызгальных бассейнов

Просмотров: 1209
21 Травня 2021, 15:02

На бризкальних басейнах Южно-Української АЕС розпочалося заповнення підвідного каналу насосної станції подачі води.

Це дало початок комплексним пусковим випробуванням насосної станції та двох бризкальних басейнів.

Таким чином 21 травня ЮУАЕС зроблено наступний крок до успішного введення в роботу першого пускового комплексу проєкту реконструкції системи технічного водопостачання АЕС.

У заході взяли участь фахівці Дирекції НАЕК «Енергоатом», ВП ЮУАЕС, ПрАТ «Юженергобуд» (генеральний підрядчик) і представник ВП «Атомпроектінжиніринг» (замовник будівництва), який і підписав акт готовності об’єкта.

– «Заповнення підвідного каналу насосної станції – важлива подія для нас, – каже начальник управління капітального будівництва ЮУАЕС Павло Вірич. – Це перший етап, який демонструє готовність системи технічного водопостачання до роботи. Вважаю, що рубікон будівництва ми пройшли».

«Сьогодні ми підбиваємо підсумки п’ятирічної роботи», – констатує керівник Дирекції з проєктів та інвестиційних програм ДП «НАЕК «Енергоатом» Тетяна Амосова і відзначає злагоджену роботу всіх учасників будівництва. Окрему подяку вона виносить генеральному підрядчику, який у короткі терміни сконцентрував свої ресурси, надолужив відставання від графіка та вийшов на перші пускові операції в установлені терміни.

До моменту, коли пусковий комплекс №1 буде введено в роботу, фахівці мають виконати низку заходів. А саме: після заповнення підвідного каналу насосної бризкальних басейнів зрівняти його рівень з Ташлицьким водосховищем, розібрати тимчасову перемичку та з’єднати водоприймач з водосховищем.

Після цього на насосні агрегати буде подано струм, і під наглядом шеф-інженерів заводу-виробника перевірено їхні робочі характеристики.

– «31 травня ми маємо бути готові випробувати бризкальні басейни разом з насосами, а наступний крок – введення в експлуатацію першої черги. З цього часу об’єкт набуде робочого статусу», – резюмує Т.Амосова.

Додатково:

Реалізація проєкту «Реконструкція системи технічного водопостачання. Робота блоків 1..3 на Ташлицькому водосховищі та бризкальних басейнах Южно-Української АЕС» дозволить уникнути втрат виробництва електроенергії на ЮУАЕС через високу температуру циркуляційної води та зняти обмеження потужності южно-українських енергоблоків, викликані недостатньою охолоджувальною здатністю Ташлицького водосховища в спекотні літні періоди.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]