Барометр Ветерана войны из Южноукраинска Евгению Пустовойт поздравили с 76-й годовщиной Победы

Ветерана войны из Южноукраинска Евгению Пустовойт поздравили с 76-й годовщиной Победы

Просмотров: 3278
9 Травня 2021, 19:14

За дорученням адміністрації і профспілкового комітету ЮУАЕС представники ветеранських організацій атомної електростанції і міста привітали учасницю бойових дій Другої світової війни Євгенію Пустовойт.

– «Я чекала на вас. Дуже дякую за увагу до нас, фронтовиків, за турботу, за тепло. Ми надзвичайно цінуємо кожне добре слово, щире піклування і пам’ять про Перемогу. Для нас це дуже важливо», -подякувала гостям Євгенія Лаврентіївна.

Від імені адміністрації і трудового колективу ВП ЮУАЕС голова ветеранської організації колишніх працівників атомної електростанції Микола Сидоров передав Євгенії Лаврентіївні матеріальну допомогу з побажаннями міцного здоров’я та бадьорості духу.

Незламна, сильна, життєлюбна і дуже світла душею – такою знають южноукраїнці Євгенію Пустовойт. Ще до минулого року вона зустрічалась зі школярами, брала участь у заходах міського музею. Розповідала про свою долю, про війну, яку зустріла в неповних 17 років. Була вже дипломованою медичною сестрою.

Працювала в Одесі. Після мобілізації воювала на кордоні з Румунією, брала участь в обороні Одеси, Севастополя. У складі 47 медсанбату рятувала життя пораненим до літа 1942 року. 2 червня її взяли в полон. Холод, голод, хвороби, серед яких висипний тиф, не зломили юну Євгенію.

Гучним протестом стала загальна відмова полонених працювати на військових заводах у Німеччині. За це їх вкинули до застінків концтабору Равенсбрюк. Його називали табором смерті. Для Євгенії він став місцем жаху, знущання та каліцтва.

Від важкої праці у неї викривився хребет, після побоїв жорстокою наглядачкою, що була взута у ковані чоботи, залишився зламаний стегновий суглоб.

– «З таким болем у серці, як ми, в’язні концтаборів, мабуть, ніхто не чекав Перемоги. Ми цілували запилені обличчя наших визволителів, це були війська маршала Рокосовського, і не вірили у своє щастя. В те, що вижили… Цього неможливо передати словами», – згадує Євгенія Лаврентіївна. Зараз їй 96 років. І 76 з них найголовнішим святом у житті для неї є День Перемоги.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]