Барометр Затопление острова на реке Южный Буг: заявление Южно-Украинской АЭС

Затопление острова на реке Южный Буг: заявление Южно-Украинской АЭС

Просмотров: 6103
21 Квітня 2021, 14:39

На официальном сайте Южно-Украинской АЭС опубликовано заявление к участникам АТО относительно дополнительного заполнения Александровского водохранилища.

Сумно, що учасники АТО опинилися по інший бік барикад, адже чутки про затоплення острова Клепаний (в певних джерелах Гардовий) значно перебільшені!

Енергоатом та ЮУАЕС з 2001 року реалізують масштабний проєкт добудови Ташлицької ГАЕС, що стане ще одним кроком до енергетичної незалежності нашої країни. Загальна вартість проєкту 14,2 млрд грн. Крім того, ще 910,6 млн грн буде спрямовано на вирішення соціально-екологічних проблем регіону.

Завдяки повній реалізації проєкту завершення будівництва Ташлицької ГАЕС Україна щороку додатково отримуватиме 570,5 млн кВт·год електроенергії. Та суть проєкту не лише в генерації додаткових кіловат. Головне призначення Ташлицької ГАЕС – стабілізація роботи енергосистеми та пом’якшення наслідків збільшення частки відновлювальної – сонячної та вітрової – енергетики у її складі.

Термін окупності проєкту 9 років. Нині підготовлено та винесено на громадське обговорення Звіт з Оцінки впливу добудови (ОВД) Ташлицької ГАЕС. І громадське обговорення розпочате саме з метою виявлення, збирання та врахування в подальшому зауважень і пропозицій громадськості до планованої діяльності.

Забезпечено максимальний доступ до цього документа. Його розміщено на сайтах Міністерства захисту довкілля, НАЕК «Енергоатом», Южно-Українського енергокомплексу, нашого міста-супутника та сусідніх територіальних громад. Друкована версія є в інформцентрі «Імпульс» нашого підприємства. Будь ласка, знайомтеся, викладайте свої докази на підтримку чи проти висновків незалежних учених, які підготували цей Звіт. Ми відкриті до діалогу. І нині ми рухаємося в рамках згаданих слухань.

Щодо остаточного рішення про дозаповнення Олександрівського водосховища, його прийматиме Верховна Рада України, і це буде зроблено з дотриманням усіх законодавчих норм.

Шкода, що саме воїни АТО стали учасниками сьогоднішньої акції, піддалися провокаціям, брехні та стали живою зброєю в руках політичних ділків та аферистів, чиї інтереси не мають нічого спільного із захистом довкілля та історії.

Увесь колектив Енергоатома не просто глибоко шанує героїв, які захищають цілісність України, а й з перших днів війни на сході активно допомагав нашим бійцям технікою, засобами захисту, обмундируванням.

Сподіваємося, що колись ми та наші нинішні герої-опоненти визнаємо сьогоднішній випадок просто непорозумінням. А поки що запрошуємо усіх небайдужих долучитися до громадського обговорення Звіту з ОВД.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]