Барометр Реконструкция кранов: на ЮУ АЭС обсудили контракт со S̆KODA

Реконструкция кранов: на ЮУ АЭС обсудили контракт со S̆KODA

Просмотров: 516
29 Березня 2021, 08:21

Южноукраїнські фахівці та представники компанії S̆KODA JSa.s 23 березня уточнили шляхи реалізації контракту на реконструкцію кранів кругової дії в нинішніх умовах.

photo

Через карантин, спричинений коронавірусом, доводиться коригувати плани та переглядати домовленості. Так, контракт зі S̆KODA JSa.s цього року реалізують лише стосовно енергоблока №1 ЮУАЕС. Роботи на енергоблоці №2 вирішено перенести на 2022 рік.

Реконструкція кранів кругової дії в реакторних залах першого і другого енергоблоківнеобхідна для приведення основного обладнання у відповідність до сучасних вимог норм та правил, а також для впровадження на блоках технології Holtec, яка передбачає підготовку устаткування для поводження з відпрацьованим ядерним паливом. Комплектуючі для кранів виготовляють у декількох країнах Європи.

Через пандемію, викликану коронавірусом, узгоджені контрактом терміни вже довелось переглядати. Їх перенесли на рік, але це ситуацію суттєво не змінило. У Чехії майже увесь час триває жорсткий карантин. Допуск іноземців обмежений, через це не вдалося провести повноцінні приймальні випробування обладнання.

Андрій Біндюков, заступник головного інженера з модернізації та реконструкції ЮУАЕС, зазначив :

– «Обладнання, зокрема його механічна частина, давно готове. Воно випробуване виробниками, деяке навіть в присутності наших представників. Але досі у нас не було можливості провести випробування за участі приймальної комісії, яка формує узагальнений висновок і дає дозвіл на відвантаження продукції  замовнику, тобто Южно-Українській АЕС. Цього тижня ми провели нараду с представниками компанії S̆KODA. Обговорили, між іншим, і роботу цієї комісії. Вирішили, що частину випробувань проведемо дистанційно. Щодо основного обладнання, все ж доведеться виїздити на місця. Плануємо два етапи – в Словенії випробуємо механічну частину, в Чехії – електричну. Після кожного етапу, якщо обладнання пройде випробування, відбуватиметься його відвантаження».

На нараді обговорили нюанси проведення випробувань на майданчиках компаній Litostroj Рower та S̆KODA, склад комплекту ЗІП (запасні інструменти та прилади), що поставлятиметься з електрообладнанням, а також персональний склад приймальної комісії від НАЕК «Енергоатом» та ВП ЮУАЕС.

Розпочати поставку обладнання планують у травні, завершити – до кінця літа. За графіком енергоблок №1 має бути виведений у планово-попереджувальний ремонт у серпні. Визначальною щодо тривалості ремонту буде саме реконструкція крану кругової дії. Роботи триватимуть орієнтовно до лютого наступного року.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]