Барометр В Южноукраинском спорткомплексе “Олимп” установили новые баскетбольные щиты

В Южноукраинском спорткомплексе “Олимп” установили новые баскетбольные щиты

Просмотров: 800
25 Березня 2021, 14:35

В ігровій залі ККСС «Олімп» ВП ЮУАЕС 24 березня встановили нові баскетбольні щити. Обладнання придбали за кошти, виділені профспілковою організацією підприємства.

– «Нові щити професійні, виготовлені найкращим в Україні виробником подібного спортивного обладнання. Вони  виконані з оргскла, покриті триплексом. Баскетбольні кільця відповідають стандартам, більш надійні, ніж у попередніх версіях: важать 10 кілограмів і мають відкидну систему, тож кільця неможливо відломити під час «зависання» спортсменів (таке раніше траплялося під час професійних змагань). Крім того, нижня частина щитів містить амортизаційну накладку, що захищає баскетболістів від травмування під час стрибків», – розповідає директор ККСС (Комбінату культурно-спортивних споруд) «Олімп» Олександр Степанцов.

Наступним етапом стане заміна системи управління щитами. Нині вона механічна, приводиться в дію вручну, що досить важко і займає багато часу. Планується придбати і встановити дві електричні лебідки з дистанційним управлінням.

Ігрова зала спорткомплексу використовується для різних видів спорту. Наприклад, гімнастам баскетбольні щити заважають виконувати вправи з предметами, а під час гри у футзал небезпека загрожує вже самим щитам, вони можуть постраждати від удару футбольним м’ячем. Тому опускають щити лише для гри в баскетбол.

 Останні декілька років профспілковий комітет з членських внесків допомагає оновлювати матеріально-технічну базу спорткомплексу «Олімп». Придбали акустичну апаратуру, інформаційне табло в ігрову залу, розділові доріжки для басейну, п’ять нових тренажерів. Також в тренажерній залі реконструювали підлогу, встелили гумове покриття. Останнє придбання – сучасні баскетбольні щити.

Символічно, що саме баскетбол згідно з турнірною таблицею, є наступним видом спорту спартакіади ЮООП (Южноукраїнської об’єднаної організації профспілок). Тож як тільки закінчиться карантин, нові щити будуть випробувані на міцність баскетболістами-аматорами.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]