Барометр В Южноукраинске депутаты и мэр Онуфриенко пытаются найти общий язык

В Южноукраинске депутаты и мэр Онуфриенко пытаются найти общий язык

Просмотров: 4452
21 Грудня 2020, 17:11

В минулий четвер, 17 грудня, депутати під головуванням Валерія Онуфрієнка провели третю позапланову сесію Южноукраїнської міської ради восьмого скликання.

На що народні обранці перенаправили майже тринадцять мільйонів міського бюджету? Чи обрали управляючого справами виконкому та третього заступника.

З 32-х питань порядку денного, було прийнято 30, два перенесено на наступну сесію, яка, за попередньою домовленністю, має відбутися 22 грудня.

До роботи народні обранці приступили не одразу. Через неоприлюднений Регламент та Положення про постійні комісії, які були затверджені на минулій сесії, всі рішення депупатів не мали би законної сили. Це роз’яснив керівник юридичної служби виконкому Сергій Миськів. Тож було запропоновано два рішення проблеми:

  • розпустити сесію, не прийнявши важливі для міста рішення;
  • мер мав терміново підписати ці рішення та оприлюднити їх на офіційному сайті міста.

Після суперечок та прояснень деяких деталей, Валерій Онуфрієнко виправив ситуацію, підписавши та оприлюднивши ці рішення.

Фракція ОПЗЖ

На що розподілили невикористані гроші?

12 млн. 679 тис., які були зекономлені або невикористані протягом 2020 року, перерозподілили наступним чином:

  • 998 тисяч 500 гривень для Центру первинної медико-санітарної допомоги на придбання засобів індивідуального захисту, дезинфікуючих та витратних матеріалів для здійснення тестування на COVID-19;
  • 3 мільони 342 тисячі 477 гривень для Южноукраїнської міської багатопрофільної лікарні на медикаменти, прилади для вентиляції легень, одноразовий захисний одяг медперсоналу, інше приладдя, дезинфікуючі засоби, страхування медпрацівників від коронавірусу;
  • 8 тисяч 340 гривень для пожежної частини, яка здійснює дезинфікування підїздів, мешканці яких захворіли на COVID-19, на придбання паливно-мастильних матеріалів;
  • 50 тисяч гривень для критого ринку на засоби індивідуального захисту та дезинфектори;
  • 6 мільйонів гривень для КП ТВКГ – цільова фінансова допомога, з них 1 млн. на оплату електроенергії, 5 млн. – на погашення боргу перед ВП ЮУАЕС
  • 2 мільйони 200 тисяч гривень для КП СКГ на придбання дорожньої машини МАЗ 55;
  • 80 тисяч 139 гривень на виплату середнього заробітку екс- управсправами виконкому Ірині Головченко відповідно до рішення суду.
Депутати в роздумах

Мер залишився з двома заступниками

На посаду третього заступника Валерій Онуфрієнко знову запропонував кандидатуру Олександра Кольчака. Депутати проголосували наступним чином: за – 13, утримались – 18. Рішення не прийнято.

Така ж сама ситуація і з керуючим справами виконавчого комітету. Мер знов запропонував до розгляду кандидатуру Галини Мороз, а депутати знову її не ухвалили: за – 9, проти – 6, утрималися – 15.

На завершення сесії обранець від партії “Батьківщина” Ярослав Кудиба запропонував повернутися до розгляду питання щодо кандидатури Сергія Горностая на посаду заступника голови та вимагав одразу поставити на голосування цю пропозицію.

Пан Кудиба наполегливо намагається просунути свого однопартійця в заступники мера
Ярослав Кудиба

Депутатака від партії “ЄС” Олена Петрина знову, як і минулого разу, запропонувала кандидатуру Марії Дроздової на посаду управляючої справами виконкому і також вимагала поставити на голосування цю пропозицію.

Олена Петрина

Пан Онуфрієнко прийняв ці пропозиції до розгляду, але на голосування не поставив. Він повідомив, що ознайомиться з інформацією та прийме рішення.

На напруженій ноті сесія завершилася. До розгляду кандидатур на посади старост Костянтинівки з Бузьким та Іванівки з Панкратовим на цьому пленарному засіданні справа не дійшла.

Источник: Южка.сити

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]