Барометр Дачные перевозки в Южноукраинске для пенсионеров будут бесплатными и по электронной карте, – Сергей Горностай

Дачные перевозки в Южноукраинске для пенсионеров будут бесплатными и по электронной карте, – Сергей Горностай

Просмотров: 3152
13 Жовтня 2020, 14:03

Кандидат в мэры Южноукраинска от партии «Батькивщина» Сергей Горностай в своей избирательной программе в категории социальная защита пообещал ввести электронную карту для пенсионеров и льготников.

По его словам данная карта не является новинкой, многие города её внедрили для удобства обслуживания льготных категорий населения.

– «Главной задачей является избавить пенсионеров и других льготников от унизительной процедуры получения талонов на дачные перевозки, покупку медикаментов в аптеках и прочих услугах. Электронная карта позволит избежать очередей в Департаменте соцзащиты, где несколько тысяч пенсионеров вынуждены простаивать в очередях. В финансовом плане нагрузок на бюджет не будет, потому что количество дачников не изменится, а те 16 талонов, которые сейчас выдают мы заменим электронной картой и сделаем проезд бесплатным. Вы же понимаете, что пенсионеры обмениваются талонами с теми кто меньше ездит либо у кого есть машина. Так зачем над ними издеваться если можно всё упростить?», – сказал Сергей Горностай.

Сергей Горностай

В перечень услуг по электронной карте войдёт не только безоплатный проезд на дачные участки, но и медикаменты в аптеках, покупка товаров по скидке в магазинах и многое другое, что предоставляется городским бюджетом для льготных категорий населения.

– «Этот вопрос я согласовал в Департаменте, для его внедрения нужна только воля городского головы и желание заботиться о нашем старшем поколении. Я сам дачник много лет, участок на «Протоне», и вижу, что пенсионеры при маленькой пенсии выживают за счёт своего огорода, консервации на зиму, продажи овощей и фруктов на рынках. Нужно максимально им в этом помочь. Электронная карта будет иметь широкий спектр действия, по ней можно будет получить медикаменты по социальной программе, скидку в магазинах и массу других перечней услуг, заложенных в городском бюджете для всех льготных категорий без исключения, начиная от пенсионеров и заканчивая чернобыльцами, инвалидами и ветеранами АТО», – отметил Сергей Горностай.

При этом, в программе Сергея Горностая так же есть пункты по обустройству дорог в Ивановку через Панкратов и в село Бугское.

– «Помните, нескольколь лет назад Пароконный за 5 миллионов купил два автобуса для школьников. В итоге он поставил их на дачные маршруты, чем уничтожил ходовую часть. Они сейчас находятся в гараже КП СКХ и ржавеют. Дачные перевозки сейчас обслуживают частники Кирлыч (Алексеевка – 4 автобуса) и Цымбал (Бугское – 5 автобусов). Первое, что нужно сделать – это взять на баланс дороги, которые сейчас числятся за Арбузинским районом. После этого сделать проект на капитальный ремонт и наконец-то привести их в порядок. Сделать регулярные маршруты в населённые пункты, которые будут входить в состав Южноукраинской ОТГ», – сказал Горностай.

Публикуем избирательную программу партии «Батькивщина» и Сергея Горностая как кандидата на пост мэра Южноукраинска

Зробимо Южноукраїнськ комфортним для життя

Команда «Батьківщини» в міській раді за останні п’ять років довела, що головне не кількість, а якість. Лише два депутати (Горностай та Ярошенко) із 34-х показали приклад, як потрібно працювати та відстоювати інтереси громади. Це боротьба проти підвищення тарифів, розслідування корупційних схем, залучення коштів для медицини та покращення благоустрою міста.

Ми знаємо як зробити Южноукраїнськ містом, де хочеться жити, ростити дітей, будувати кар’єру, зустріти поважний вік. Маємо чіткий план дій, реалізація якого підвищить якість життя населення.

Житлово-комунальне господарство

Реструктуризація та виплата КП ТВКГ боргу ЮУ АЕС за умови передачі мереж водопостачання та водовідведення на баланс ЮУ АЕС. Це дозволить знизити тариф та зменшити бюджетні втрати на утримання підприємства-банкрута.

Альтернативне рішення – банкрутство КП ТВКГ та створення нового комунального підприємства із забезпеченням умов для його роботи без боргів (реконструкція та модернізація мереж, встановлення ІТП).

Об’єднання міських комунальних підприємств СКГ та ЖЕО (яке знаходиться на грані банкрутства) в єдине з метою надання більш якісних послуг населенню та зменшення тарифів.

Реконструкція проспекту Незалежності, вулиць Дружби народів та Набережна Енергетиків.

Освітлення вул. Наб. Енергетиків, с. Костянтинівка, Іванівка, Бузьке, Панкратове.

Підведення мережі централізованого водо-постачання в с. Бузьке, Панкратове та на дачні масиви.

Реконструкція та модернізація мережі водо-постачання в Южноукраїнську та Костянтинівці.

Ремонт під’їздів житлових будинків.

Сполучення між населеними пунктами

Ремонт доріг, які пов’язують місто із Костянтинівкою, Іванівкою, Панкратовим, Бузьким.

Налагодження регулярних пасажирських перевезень; для пільгових категорій – проїзд безоплатний.

Енергозбереження

Заміна старих вікон на металопластикові в під’їздах житлових будинків; в Южноукраїнському центрі первинної медико-санітарної допомоги, в міській багатопрофільній лікарні, школах, дитячих садках та адміністративних будівлях.

Встановлення ламп LED-освітлення в закладах освіти, охорони здоров’я та адміністративних будівлях.

Соціальний захист

Відкриття стаціонарного відділення для постійного/тимчасового проживання осіб похилого віку та з інвалідністю.

Поточний ремонт та обладнання ігрового майданчика для дітей з інвалідністю біля відділення реабілітації; закупівля обладнання для оздоровчо-реабілітаційних послуг; комп’ютерного класу для «університету третього віку».

Поповнення пункту прокату технічними засобами реабілітації.

Відкриття відділення паліативної допомоги та пункту тимчасового перебування осіб без місця проживання. Покращення транспортного обслуговування мешканців міста шляхом розвитку  муніципального транспорту.

Забезпечення пільговиків та осіб, які перебувають в черзі житлом.

Введення електронної карти для безкоштовного проїзду на дачні масиви (замість талонів).

Спорт

Будівництво спортивних майданчиків в навчальних закладах: критого спортивного манежу на території ЗОШ №1 м. Южноукраїнськ; спортивної зали в Южноукраїнській гімназії.

Встановлення спортивних тренажерів на прогулянкових майданчиках.

Освіта

Встановлення жорсткого контролю за якістю харчування у навчальних закладах.

Звільнення батьків від покриття будь яких додаткових витрат у навчальних закладах (придбання миючих засобів та інше).

Термінове завершення капітального ремонту ДНЗ №8 («Казка»).

Реконструкція будівлі колишнього ДНЗ №4 та відновлення його роботи.

Безпека

Обладнання камерами відео спостереження вулиць та будинків житлового фонду, в’їзду у населенні пункти та місця масового скопичиння нселення.

Охорона здоров’я

Фінансування та контроль за діяльністю лікувальних закладів. Прозорість та недопущення корупції в їх діяльності.

Капітальний ремонт третього поверху, будівництво очисних споруд для знезаражування стічних вод та кисневої станції інфекційного відділення лікарні.

Капітальний ремонт та реконструкція відділення анестезіології та інтенсивної терапії міської лікарні.

Укріплення грунтів та основи господарського корпусу, реконструкція ганку клініко-діагностичної лабораторії.

Відкриття відділення нефрології та діалізу.

Закупівля медичного обладнання в лікарню для переоснащення: діагностична рентгенівська система,  мамограф.

Залучення лікарів: в першу чергу для надання первинної медичної допомоги. Забезпечення їх житлом.

Команда «Батьківщини», основу якої складають фахові спеціалісти основних сфер діяльності міста, не будує «повітряні палаци». Ми обіцяємо лише те, що можемо зробити.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]