Барометр Южно-Украинскую АЭС с рабочим визитом посетил Президент «НАЭК «Энергоатом» Петр Котин

Южно-Украинскую АЭС с рабочим визитом посетил Президент «НАЭК «Энергоатом» Петр Котин

Просмотров: 2254
2 Серпня 2020, 13:02

Южно-Українську АЕС з робочим візитом відвідав тимчасовий виконувач обов’язків президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Його супроводжували віце-президент Компанії Герман Галущенко та керівники Дирекцій Компанії.

Графік програми був насиченим і включав виїзне засідання балансової комісії за підсумками роботи НАЕК і ВП ЮУАЕС, зокрема, за I півріччя 2020 року, нараду з капбудівництва, зустрічі з керівництвом підрядних організацій і трудовим колективом енергокомплексу.

Розпочався візит керівника НАЕК з будівельного майданчика, де він ознайомився з перебігом реалізації проєкту «Реконструкція системи технічного водопостачання. Робота блоків 1..3 на Ташлицькому водосховищі і бризкальних басейнах Южно-Української АЕС».

Сьогодні тут роботи сконцентровано на першому пусковому комплексі, до якого входять два бризкальні басейни з двома насосними агрегатами. Петро Котін відзначив високу готовність об’єкта та висловив надію, що за умови стабілізації фінансового стану Компанії першу чергу об’єкта буде здано до кінця поточного року.

 – «Це дозволить вже наступного року Южно-Українській атомній станції в літній час працювати на повну потужність», – підкреслив він.

На засіданні балансової комісії, яке проходило в режимі аудіоконференції, тимчасовий виконувач обов’язків президента Компанії доповів про підсумки роботи Енергоатома та виконання фінансового плану за перше півріччя 2020 року.

Учасники засідання також заслухали звіт генерального директора Южно-Українського енергокомплексу Володимира Лісніченка про результати діяльності підприємства за вказаний період. На нараді з капбудівництва  обговорили реалізацію двох інвестиційних проєктів НАЕК – реконструкцію системи техводопостачання та завершення будівництва Ташлицької ГАЕС.

Проблеми, що виникли останнім часом на цих і інших об’єктах з оплатою праці підрядних організацій були підняті на зустрічі Петра Котіна з керівниками підрядчиків. Він коротко виклав перспективи НАЕК, повідомив про кроки, що вживаються для стабілізації фінансової ситуації, зазначивши, що вже за 2-3 місяці Компанія планує відновити розрахункову дисципліну.

– «З січня поточного року практично не фінансувалася виробнича програма Компанії, що призвело до такого критичного стану неплатежів і заборгованості перед підрядчиками, – сказав він. – З червня ситуація почала більш-менш стабілізуватися і ми ставимо перед собою завдання за два місяці вийти на нормальний рівень, коли ми в повному обсязі зможемо розрахуватися з тою заборгованістю, яка на сьогодні є. Ми робитимемо усе, щоб до кінця року вийти на повне фінансування всіх наших зобов’язань».

Представники підрядних організацій у свою чергу говорили про необхідність чіткого плану виходу зі складної ситуації з розрахунками, про зміну умов участі в тендерних процедурах і про порядок погашення заборгованості за вже виконані роботи.

Т.в.о. президента Енергоатома Петро Котін, підбиваючи підсумки зустрічі підкреслив, що Компанія розуміє проблеми підрядчиків і запропонував їм на два найближчі місяці сформувати список невідкладних платежів, які НАЕК постарається сплатити, тим самим фінансово підтримати колективи будівельників і монтажників до стабілізації повної платоспроможності Компанії.

Завершився візит очільника Енергоатома зустріччю з колективом енергокомплексу. Пильну увагу приділили перспективам розвитку Южно-Українського енергокомплексу та Компанії в цілому. Порушили питання корпоратизації, розвитку соціальної сфери на атомних майданчиках, відновлення будівництва житла, видачі безстрокових позик на нього, а також спорудження нових атомних потужностей.

Торкаючись теми перспектив Компанії, віце-президент Герман Галущенко підкреслив, що вони, передусім, залежать від кожного працівника:

– «Потенціал компанії величезний. Це компанія світового рівня, яка через певні обставини та законодавчі норми сьогодні просто загнана в кут і намагається розпочати рух вперед. Я вважаю, що в нас це вже виходить. Є величезна кількість напрямків, куди можна розвиватися – від експорту електроенергії до нових технологій. І я переконаний, що в дуже короткостроковій перспективі Компанія дійсно може вийти на світовий рівень».

Резюмуючи візит на майданчик Южно-Українського енергокомплексу Петро Котін зазначив:

– «Ми їхали на Южно-Українську станцію з певною метою – дізнатися, чим живе колектив станції та відчути підтримку людей. Це, мабуть, було найважливішим для мене. Крім цього ми вирішили низку інших завдань – провели попередню балансову комісію, результати якої оцінюю задовільно. Остаточну оцінку буде поставлено на підсумковій балансовій комісії в Києві».

Т.в.о. президента НАЕК також повідомив, що найближчим часом Компанія має намір розв’язати проблему з балансовими обмеженнями енергоблоків, вивівши їх з резерву, для того, щоб використовувати всі потужності атомної генерації для постачання споживачам України дешевої електроенергії.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]