Барометр Южно-Украинская АЭС прекратит поставку воды, тепла и водоотведения жителям города с 2022 года

Южно-Украинская АЭС прекратит поставку воды, тепла и водоотведения жителям города с 2022 года

Просмотров: 11661
14 Липня 2020, 19:17

Администрация Южно-Украинской АЭС сделала официальное заявление о том, что с 1 января 2022 года будет прекращено предоставление услуг водоснабжения, водоотведения и поставки тепловой энергии КП ТВКХ.

Об этом говорится на официальном сайте энергокомплекса.

Приводим текст заявления в оригинале.

ВП ЮУАЕС є містоутворюючим підприємством для м. Южноукраїнськ. Саме місто та його інфраструктура зводились основним чином для комфортного проживання сімей працівників енергокомплексу.

З початку 2000-х років триває поступове припинення ведення діяльності, не властивої енергогенеруючому об’єкту, а також збиткових напрямків діяльності.

Так, велика кількість об’єктів передана в комунальну власність, припинено виробництво продукції тваринництва і рослинництва на агрофірмі «Полянка» та в тепличному господарстві. Проте, відчуваючи соціальну відповідальність за якість життя мешканців міста, ВП ЮУАЕС продовжує надавати невластиві АЕС послуги: питне водопостачання, очищення стічних вод, теплопостачання.

Через багаторічну деструктивну позицію органів місцевого самоврядування ця діяльність для ВП ЮУАЕС стала збитковою. Серед основних причин – небажання місцевих органів влади встановлювати економічно обґрунтовані тарифи виробнику товарної продукції – ВП ЮУАЕС – за постачання питної води, очищення стічних вод та теплопостачання, а також перманентна несплата з боку комунального підприємства «Тепловодопостачання та водоканалізаційне господарство» (КП ТВКГ) за вже отримані послуги (заборгованість КП ТВКГ перед ВП ЮУАЕС становить майже 170 млн грн). З огляду на вищезазначене, ВП ЮУАЕС змушена призупинити ці види господарської діяльності, як абсолютно збиткові.

З метою упередження негативних соціально-економічних явищ та для недопущення створення незручностей для населення міста, ВП ЮУАЕС ще деякий час продовжуватиме відпускати КП ТВКГ товарну продукцію.

Усвідомлюючи, що для організації будівництва нових об’єктів водозабору, очисних споруд, теплофікаційних установок виконавчому комітету міської ради потрібен певний час, ВП ЮУАЕС розпочне процес внесення відповідних змін до діючих на сьогодні безстроково ліцензій на централізоване водопостачання та водовідведення (серії АЕ № 287995), на виробництво теплової енергії (серії АЕ № 575874), на постачання теплової енергії (серії АЕ № 575877) та на транспортування теплової енергії (серії АЕ № 575876) лише наприкінці 2021 року.

Керівництво ВП ЮУАЕС завчаснопопередило місцеві органи самоврядування і, зокрема, міського голову м. Южноукраїнськ Пароконного В.К. (лист № 60/11192 від 13.07.2020) про своє рішення. І наголошує, що згідно з підпунктом 1 пункту «а» частини 1 статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», забезпечення необхідного рівня та якості житлово-комунальних послуг населенню відноситься до власних (самоврядних) повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад.

У зв’язку з цим керівництво ВП ЮУАЕС вважає за доцільне рекомендувати очільнику міста та органам місцевої влади негайно приступити до проєктування і будівництва об’єктів, за допомогою яких виконавчий орган міської ради забезпечуватиме населення міста Южноукраїнськ якісними послугами з питного водопостачання, теплопостачання, водовідведення та очищення стічних вод після припинення ВП ЮУАЕС з 01.01.2022 здійснення цих видів господарської діяльності як збиткових.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]